magdireceptek

Karobos koszorú

Tegnap este sütöttem ezt a karobos koszorút, nagyon gyors és finom édesség, az esti töltött paprika után, és ma reggelire (gabonakávéval és gyümölccsel) is jól jött. Dupla adagban kalács-vagy kuglóf formában, vagy egyszerűen bejgliként feltekerve is süthető.

Hozzávalók:

250 dkg liszt (fele durum, fele finomliszt),
búzakorpa,
1,5 ek. olaj,
kevés méz,
1,5 dl növényi tej,
1,5 dkg élesztő.

3-4 ek.olaj,
kb.8 ek. karob, 4 evőkanál cukorral elkeverve.

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttattam a langyos, mézes tejben. A liszteket és a korpát összekevertem, beleöntöttem a növényi tejet (rizstej van itthon), ill. a felfutott élesztőt, olajat. Összedolgoztam, majd 1 órát kelesztettem. Ezt követően kinyújtottam, és megkentem bőven olajjal, erre szórtam rá a cukorral kikevert karobot. Feltekertem (mint egy bejglit) és kör alakúra összeillesztettem (a két végét). Még kelesztettem így is 30 percet, majd kb. 25 perc alatt kisütöttem. Hihetetlenül puha, omlós lesz a tészta. Mivel vendégünk érkezett vacsorára, és elfogyott a sütemény, gyorsan még egy adagot sütöttem és az ugyanolyan finomra, könnyűre sikerült. Ez már nem „véletlen”, hanem valóban jó a recept. 🙂 (Az ötletet Barbara blogja adta, amit nemrég olvasgattam, Barbara, köszönöm!:)

Ezeket olvastad már?

Finomfőzelék – kicsit másképp

vega_pokemontrainer4000

A pénteki finomfőzelék azért is volt más, mert friss, új (békés megyei) borsóból és répából készült, illetve kukoricatejjel habartam, a...

Vegán majonézes kínai kel saláta

vega_pokemontrainer4000

Finom saláta, bármikorra 🙂Hozzávalók: 1 fej kínai kelpritaminpaprikák (különböző színűek)1 lilahagyma tofumajonézhez:1 metélőhgyamás tofu1ek. sörélesztőpehely1/2 citrom leve1 ek. mustársó1 ek....

Egy kis beszámoló

vega_pokemontrainer4000

Nagyon sok minden történt velünk az elmúlt napokban. Szombaton Esztergomban és Nyergesújfalun jártunk, este pedig érkeztek hozzánk férjem unokatestvérei, akikkel...