magdireceptek

Karobos-datolyaszirupos holdacska

Finom csemege az egyre hűvösebb napokra.

Hozzávalók:

1 csésze (2,5 dl) tönkölypehely
2 csésze teljes kiőrlésű
liszt
½ csésze 4 szűz olaj mix
½ csésze karobpor
3 ek. datolyaszirup
3 ek. aranybarna nádcukor
15 dkg mazsola
szükség szerint kevés
víz

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd
az olajat és a vizet is hozzákeverve, a keksz tésztáját kemény, ragacsos masszává gyúrjuk. Ha túl száraz lenne, vízzel tesszük gyúrhatóvá. Egy lisztezett gyúródeszkán olajos kézzel ellapítjuk, és pogácsaszaggató segítségével holdakat formázunk belőle. Sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük őket. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük. Figyeljük, hogy meg ne égjen.

Ezeket olvastad már?

Őszi reform kókuszgolyó

Ma valahogy kókuszgolyóhoz volt kedvem 🙂 (Hétvégén ettünk nővéreméknél, és eszembe jutott akkor, mennyire is szeretjük:). Így kibontottam egy teljes...

Medvehagymás lencsepástétom

Avagy mit kenjen a vegán a kenyérre, tavasszal, de hideg időben? 🙂 Hozzávalók: 20 dkg lencse1 fej vöröshagyma2-3 gerezdfokhagyma 1...

Zöldséges batyu, kínai beütéssel

Óriási tál salátával megfelelő ebéd, meleg napokon is.Hozzávalók: 1 csomag Tante Fanny leveles tészta3 gerezd fokhagyma2 szál újhagyma4 szem kisebb...