magdireceptek

Vegán krumpligombóc leves

Ez egy fajta krumpligombóc leves. Anyósom pl. másképp készíti, majd ha náluk leszünk, meg is kérem, hogy főzzük együtt az ő verzióját. Ez a mi családunk receptje alapján készült, persze, vegánosítva 🙂 

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma
2-3 tk. pirospaprika
3 gerezd fokhagyma
3 tk. szárított petrezselyem
2 ek. 100% extra szűz olívaolaj 
Kb. 1,5 l víz

5 szem közepes burgonya
4 ek. liszt (fele-fele arányban teljes őrlésű és finomliszt)
3 ek. lenmagpehely
só – ízlés szerint

Elkészítés:

A krumplit héjastul megfőzzük, majd kihűtjük és meghámozzuk, összetörjük. Hozzákeverjük a liszteket, a sót, a darált lenmagpelyhet.Hagyjuk állni, eközben elkészítjük a leves alapját: A felkockázott hagymát olaj + víz keverékén nagyon alaposan megpároljuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, sót, áttört fokhagymát, felengedjük vízzel, és amikor forr, a gombócokat „beleformázzuk”. Miután a gombócok feljöttek a felszínre, még kb. 5 percig főzzük, és készen is van a levesünk. A petrezselymet ekkor adjuk hozzá. 

Ezeket olvastad már?

Édesköményes zellekrémleves

Zellerkrémlevesről már írtam , most azért teszem ismételten, mert egy kicsit módosított recepttel készült ma. Egy vöröshagymát, egy nagy zellert, egy...

Búzahús szalámi

Nagyon finom vegán szalámi, már hasonló szerepel a blogon, ill. A tavasz ízei szakácskönyvben is megjelent, de ez most egy...

Az elmúlt 15 hónap pelenkatesztje :-)

Sokan kérdeztétek tőlem levélben, hogy milyen pelenkát használunk, így arra jutottam, hogy írok egy bejegyzést a tapasztalatainkról, ill. szeretnék egy...