Nagyon egyszerű, gyors, finom étel, érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
1 fej karfiol
1nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kápia paprika
1ek. mustár
3tk. só / ételízesítő
3 tk. pirospaprika
2 tk. köménymag
1 csokor petrezselyem
—
2 ek. finomliszt
2 ek. zabtejszín
kb. 0,5 l víz
—
25 dkg bio tönköly háromszínű szarvacska tészta
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk. A hagymát pucolást követően apróra vágjuk és víz + olaj keverékén megpároljuk. Hozzáadjuk a mustárt, pirospaprikával színezzük, köménymaggal ízesítjük és kb. 2-3 dl vízzel felöntjük. Ebbe beletesszük a karfiolrózsákat, a felaprított kápia paprikát és roppanósra főzzük. Ez idő alatt kifőzzük a tésztát, amely meglepően gyorsan kifő, és finom, ízletes, roppanós marad. És mivel tönkölylisztből készült, bio tészta, ezért igen egészséges is. Közben elkészítjük a „habarást”: a zabtejszínt csomómentesre keverjük a liszttel és kb. 0,5 dl vízzel. (Zabtejszín helyett használhatunk rizstejszínt, vagy más növényi tejszínt, bármilyen növényi tejfölt.) Ezt hozzáadjuk a pörkölthöz, 2-3 perc alatt összefőzzük, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és készen is van a finom, laktató ebédünk.