magdireceptek

Karfiolpaprikás trikolor tésztával

Nagyon egyszerű, gyors, finom étel, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók:

1 fej karfiol
1nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kápia paprika
1ek. mustár
3tk. só / ételízesítő
3 tk. pirospaprika
2 tk. köménymag
1 csokor petrezselyem
2 ek. finomliszt
2 ek. zabtejszín
kb. 0,5 l víz

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk. A hagymát pucolást követően apróra vágjuk és víz + olaj keverékén megpároljuk. Hozzáadjuk a mustárt, pirospaprikával színezzük, köménymaggal ízesítjük és kb. 2-3 dl vízzel felöntjük. Ebbe beletesszük a karfiolrózsákat, a felaprított kápia paprikát és roppanósra főzzük. Ez idő alatt kifőzzük a tésztát, amely meglepően gyorsan kifő, és finom, ízletes, roppanós marad. És mivel tönkölylisztből készült, bio tészta, ezért igen egészséges is. Közben elkészítjük a „habarást”: a zabtejszínt csomómentesre keverjük a liszttel és kb. 0,5 dl vízzel. (Zabtejszín helyett használhatunk rizstejszínt, vagy más növényi tejszínt, bármilyen növényi tejfölt.) Ezt hozzáadjuk a pörkölthöz, 2-3 perc alatt összefőzzük, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és készen is van a finom, laktató ebédünk. 

Ezeket olvastad már?

Tofus brokkolipástétom

vega_pokemontrainer4000

Ismét pástétomot hoztam, mert főtt ételt csupa olyat eszünk, ami már fent van a blogon (heti ebédjeink vasárnaptól: thai tészta...

Zablisztes vegán epertorta

Magdi

Hozzávalók: 30 dkg zabliszt0,5 tk. sütőpor 0,5 tk. szódabikarbóna 2 lenmagtojás (2 ek. lenmagpehely, 2 ek. víz) 4 dl növényi...

Vegán stollen

Magdi

Nálam ez az egyik abszolút favorit sütemény, így, év vége tájékán. Próbáljátok ki ti is! Hozzávalók:  50 dkg liszt  3...