magdireceptek

Karfiol, kesudiós morzsában

Amilyen egyszerű, olyannyira nagyszerű étel.

Hozzávalók:

1 fej karfiol
2 dl Alpro natúr joghurt
1 csokor metélőhagyma
3 tk. só
1 ek. sörélesztőpehely
15 dkg zsemlemorzsa
10 dkg kesudió

Elkészítés:

Végtelenül egyszerű. A karfiolt sós vízben ropogósra főzzük. Ez idő alatt a morzsát zsiradék nélküli serpenyőben megpirítjuk, úgy, hogy a felénél hozzáadjuk a ledarált kesudiót is. Amikor kész, félretesszük. Elkészítjük az öntetet is: a szójajoghurtot összekeverjük sóval, sörélesztőpehellyel, és az apróra vágott metélőhagymával. Amikor kifőtt a karfiol, akkor leszűrjük és lazán beleforgatjuk a morzsába. Tálaláskor meglocsoljuk a metélőhagymás-joghurtos öntettel. Mi most bulgurral ettük, de tálalható rizzsel, kuszkusszal, kölessel, de önmagában, vagy salátával is. 🙂

Ezeket olvastad már?

Vegán, cukormentes hókifli

Magdi

Itt a december és az első, Facebook-on megígért recept is: a hókifli. Egyszerűen, gyorsan elkészül, mi szeretjük szilvalekvárral, de mákkal...

Minestrone leves

vega_pokemontrainer4000

Jó hírem van: hamarosan újra nyomtatjuk A főzés gyerekjáték! c. szakácskönyvet, mivel teljesen kifogyott.. Ennek örömére mutatok egy receptet belőle 🙂 ...