magdireceptek

Vegán majonézes lilakáposzta-saláta

Ismét egy saláta, a hideg tavaszi napokra 🙁  Az alábbi majonéz remek pótlása a valódi majonéznek, és nincsen benne szója! 🙂

Hozzávalók:

1/2 fej lilakáposzta
1 vöröshagyma
2 marék tökmag

A vegán majonézhez:

1 és negyed csésze víz
1/4 csésze finomliszt
1kis főtt sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
1 nagyon kevés újhagyma (fehér része)
1/4-1/2 csésze Pithari extra szűz olívaolaj
1/4 csésze citromlé
só, ízlés szerint

Elkészítés:

Először a majonézt készítjük el:  a lisztet a vízzel csomómentesre kikeverjük és feltesszük főni. Fokhagymával, hagymával ízesítjük. Hagyjuk kihűlni. Majd a megfőtt sárgarépával összeturmxoljuk. Ekkor apránként adjuk hozzá az extra szűz olívaolajat és a citromlevet. Hűtőszekrényben sokáig eláll. Bármilyen saláta készíthető vele. 

Ezeket olvastad már?

Cukkini omlett, tojás nélkül

Nagy Zsuzsa húspótlós receptes könyvéből származik ez a recept. Hozzávalók (jó sok lesz belőle): 1 csésze zabliszt1 csésze finomliszt1 közepes...

Tökmagpástétom

Ismét egy krumpli alapú pástétom (kimaradt egyik nap az ebédből egy szem krumpli).  Hozzávalók: 1 nagyobb főtt krumpli1 nagy marék...