magdireceptek

Vegán majonézes lilakáposzta-saláta

Ismét egy saláta, a hideg tavaszi napokra 🙁  Az alábbi majonéz remek pótlása a valódi majonéznek, és nincsen benne szója! 🙂

Hozzávalók:

1/2 fej lilakáposzta
1 vöröshagyma
2 marék tökmag

A vegán majonézhez:

1 és negyed csésze víz
1/4 csésze finomliszt
1kis főtt sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
1 nagyon kevés újhagyma (fehér része)
1/4-1/2 csésze Pithari extra szűz olívaolaj
1/4 csésze citromlé
só, ízlés szerint

Elkészítés:

Először a majonézt készítjük el:  a lisztet a vízzel csomómentesre kikeverjük és feltesszük főni. Fokhagymával, hagymával ízesítjük. Hagyjuk kihűlni. Majd a megfőtt sárgarépával összeturmxoljuk. Ekkor apránként adjuk hozzá az extra szűz olívaolajat és a citromlevet. Hűtőszekrényben sokáig eláll. Bármilyen saláta készíthető vele. 

Ezeket olvastad már?

Csőben sült babos palacsinta

vega_pokemontrainer4000

Nálunk ha palacsinta kerül az asztalra, ünnepnap van 🙂 Így tegnap és ma is ünnepeltünk 🙂 Hozzávalók a palacsintához: 1...

85 km

vega_pokemontrainer4000

Férjem fotózott, én sárga kapucnis pulóverben, kék nadrágban vagyok a fotón, balról hetedikként. 🙂 Tegnap egy csodaszép napot töltöttünk barátainkkal....

Mediterrán paradicsomleves

Magdi

Paradicsomleves, egy kis csavarral. Hozzávalók: 30 dkg darabos paradicsomkonzerv 0,5 db kaliforniai paprika 1 szár szárzeller 3 ek. olívaolaj 2 gerezd fokhagyma...