magdireceptek

Vegán majonézes lilakáposzta-saláta

Ismét egy saláta, a hideg tavaszi napokra 🙁  Az alábbi majonéz remek pótlása a valódi majonéznek, és nincsen benne szója! 🙂

Hozzávalók:

1/2 fej lilakáposzta
1 vöröshagyma
2 marék tökmag

A vegán majonézhez:

1 és negyed csésze víz
1/4 csésze finomliszt
1kis főtt sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
1 nagyon kevés újhagyma (fehér része)
1/4-1/2 csésze Pithari extra szűz olívaolaj
1/4 csésze citromlé
só, ízlés szerint

Elkészítés:

Először a majonézt készítjük el:  a lisztet a vízzel csomómentesre kikeverjük és feltesszük főni. Fokhagymával, hagymával ízesítjük. Hagyjuk kihűlni. Majd a megfőtt sárgarépával összeturmxoljuk. Ekkor apránként adjuk hozzá az extra szűz olívaolajat és a citromlevet. Hűtőszekrényben sokáig eláll. Bármilyen saláta készíthető vele. 

Ezeket olvastad már?

Vegán mozzarella

A mozzarella sajt nagy kedvecem volt régebben, most egy facebook bejegyzés alapján elkészítettem a vegán verzióját: Hozzávalók: 240 g cukormentes...

Zöldbabos kapros palócleves

Hozzávalók:kb. fél kiló zöldbab,2 sárgarépa,1 fehérrépa,zeller,2 krumpli,1 fej hagyma,3-4 gerezd fokhagyma,só,kapor,kömény. Feltesszük főni a zöldbabot és a többi zöldséget, kis...