Nagyon finom, próbáljátok ki, hiszen gyors, mutatós és olcsó édesség. Ne feledjétek, hogy karácsonykor is érdemes a fehér cukor helyett barnát használni, vagy egyéb alternatív édesítőszereket, most gyümölcscukrot tettem ebbe a süteménybe, nagyon finom volt.
Hozzávalók:
1 pohár finomliszt
1/2 pohár durumliszt
1/2 pohár teljes őrlésű liszt
1 kk. foszfátmentes sütőpor
2 ek. gyümölcscukor
3 ek. rizs italpor
víz -amennyit felvesz
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
2 nagy citrom leve és héja
gyümölcscukor, vanília – ízlés szerint
1 l növényi tej
4-5 ek. kókusz habkrém
Elkészítés:
A gofri tészta alapanyagjait összekeverjük és 3 órán át állni hagyjuk. Majd a hagyományos módon kisütjük – előtte növényi margarinnal kenjük ki a gofrisütőt.
A pudingot szintén a hagyományos módon készítjük: 5 ek. kivételével felforraljuk a növényi tejet, eközben ezzel a kimaradt tejjel kikeverjük a pudingot, hozzáadjuk a gyümölcscukrot, citromlevet és héjat, beleöntjük a forrásban lévő tejbe és forrás után még pár percig főzzük. Amikor kihűlt, belekeverjük a habkrémet. Megrakjuk a kisült gofrikat és tortaként tálaljuk ezt az egészséges finomságot.