magdireceptek

Édesköményes zellekrémleves

Zellerkrémlevesről már írtam , most azért teszem ismételten, mert egy kicsit módosított recepttel készült ma.

Egy vöröshagymát, egy nagy zellert, egy közepes krumplit és fél édeskömény termést megpucoltam, felkockáztam és vízben megfőztem.

Majd öntöttem hozzá egy doboz zabtejszínt, és összeturmixoltam. A végén sóztam, és kevés olajjal meglocsoltam. Még 2-3 percig főztem.

Nagyon finom lett, és  jólesett ilyen borongós időben. Pirítóssal ettük. 

Ezeket olvastad már?

Télbúcsúztató lencsehurka

Az egyik kedvenc ételem, sokat ettük a télen. Most,  tavasszal is még „belefér”, de nyáron lehet, hogy kevesebbet fogyasztjuk majd,...

Meggyes-gesztenyés zabfelfújt

Tartalmas csemege, nem csak reggelre… Hozzávalók: 4 ek. kókusztejpor2 csésze forró víz1 csésze zabpehely3 ek. kókuszvirág cukor1 ek. kókuszzsír1 üveg meggybefőtt1/2...