magdireceptek

Kapros-paprikás tepsiben sült burgonya

Apósoméknál érik a sok paprika, nálunk is megtalálható már a kertben sok minden, pl a kapor, fokhagyma, újkrumpli is. Így ez az ebéd eléggé „adta magát”. 

Hozzávalók:

6 szem burgonya
1 csokor kapor
2 kápia (vagy kaliforniai) paprika
olívaolaj/napraforgó olaj 
só, borspótló, fokhagyma

Elkészítés:

A krumplikat megmossuk, meghámozzuk és keresztbe bevagdaljuk úgy, hogy ne essenek szét. A kaprot felaprítjuk, a paprikát felkockázzuk, A fokhagymát összenyomkodjuk és az olajjal, fűszerekkel és felvágott kaporral összekeverjük. Egy tepsit kiolajozunk, beletesszük a bevágott krumplikat, melyekbe belerakjuk a paprikát, megkenjük az olajjal és 200 fokon, fóliával letakarva összesütjük.

Ezeket olvastad már?

Répás-krumplis káposztafőzelék

Ez a tegnapi ebédünk volt, egy finom répafasírttal.  Hozzávalók: 1/2 fej édeskáposzta2 nagyobb krumpli1 nagyobb sárgarépa1 fej vöröshagyma 1 l...

Citromfüves eperkrémleves

Ennek a levesnek a receptje felkérésre született, hamarosan kiderül, mi is ez a projekt 🙂 Hozzávalók: 1,5 kg eper3 dl...

Thai tészta, kaporral

A tegnapi ebédünk thai tészta volt, kaporral. Elsőre nem megy egymáshoz, de nagyon harmonikus, így is érdemes kipróbálni.  Hozzávalók: 1/2...