magdireceptek

Kapros-amarántos bundában rántott patisszon, zöldséges rizzsel és dióval pirított céklával

Rendkívül egyszerű, 15-20 perc alatt elkészülő ebédről van szó 🙂 A rántott dolgok serpenyőben sütve nehezek és egészségtelenek: az olajban sütés (v.olaj hevítése) a leginkább rákkeltő főzési technika, azonban sütőben, nagyon kevés olajjal kikent tepsiben sütve sokkal könnyebb, nem járja át az olaj, ropogós, finom és egészséges. A rizst hagyományosan készítettem: 2 bögre vízben feltettem főni egy bögre idei friss borsót és répát, köménnyel, sóval ízesítettem. Amikor forrt, mivel zsengék a zöldségek, rögtön 1 bögre rizst öntöttem hozzá, ill. olajat is tettem bele, és együtt főztem addig, amíg meg nem puhult a rizs. Eközben a patisszont lehámoztam, félbevágtam,kivájtam a belsejét, és „felkarikáztam”, és vegán panírt készítettem, annyi csavarral, hogy a lisztes keverékbe tettem kaprot, sót, a morzsába pedig amarántmagot. Nagyon pikáns lett 🙂 Majd egy tepsit kiolajoztam, és ebbe tettem bele a panírozott patisszon szeleteket, és nagyon forró sütőben egyszer átfordítva azokat aranybarnára sütöttem. Eközben elkészült a pirított cékla is: a céklákat meghámoztam, majd hasábokra vágtam, és olívaolajjal kikent tepsibe tettem, köménnyel, sóval megszórva összesütöttem, az utolsó 5 percben raktam hozzá a megtört, feldarabolt diót. (3 kisebb cékla, 3 dió az adag:) 

Ezeket olvastad már?

Cukkinis lecsós szójacsíkok

vega_pokemontrainer4000

A tegnap kapott békés megyei  paprika és paradicsomszállítmányból (amelyért köszönet sógórnőmnek) + Rékától tegnap kapott cukkiniből finom cukkinis lecsós szójacsíkokat...

Gombapaprikás korpás nokedlivel

vega_pokemontrainer4000

Kifőztem korpás nokedlit (fele adag zabpehelyliszt, fele adag simaliszt + korpa+ víz +só), és közben elkészítettem a gombapaprikás alapját: 5...

Zöldséges köles-zabfasírt

Magdi

Hozzávalók: 15 dkg köles (hántolt) 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 3 ek. zabpehelyliszt 1 tk só 2 kk majoranna 2 ek étolaj 3 ek. lenmagpehely, 3 ek vízzel összekeverve 1 szelet tk. kenyér...