magdireceptek

Káposztás batyu

Szintén gyors sós sütemény, a maradék káposztából és élesztős leveles tésztából.

Hozzávalók – 6 db-hoz:

1/2 Tante Fanny élesztős leveles tészta
1/2 nagy fehérkáposzta
2 tk. só
2 tk. borsikafű
1 tk. köménymag
2 ek. 100% extra szűz olívaolaj
2 ek. víz

Elkészítés:

A káposztát legyaluljuk és egy fazékba téve meglocsoljuk az olajjal + vízzel. Köménymaggal, sóval, borsikafűvel ízesítjük. Kb. 5 percig fedő alatt pároljuk, majd azt levéve róla nagyobb hőfokon keverések mellett összepirítjuk. Kihűtjük. A tésztákat 5×5 cm-es kockákra vágjuk. Tetejükre 3-4 evőkanálnyi káposztát teszünk, majd a két átlós tésztavéget behajtva batyukat készítünk.Megkenjük olajjal, megszórjuk magokkal és előmelegített sütőben 160 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Spárgakrémleves után jó nagy adag salátával nekünk ez lesz a mai ebédünk. A salátáról kicsit később írok.:-)

Ezeket olvastad már?

Vegán Mirinda torta

Magdi

Gyermekkorom nagy kedvence volt ez a kakaós kevert-alapú, túrós, üdítős szelet, anyai nagybátyám felesége készített többször is ilyet, amikor Győrbe...

Házi ketchup

vega_pokemontrainer4000

Többen kérdeztétek, hogyan készül nálunk a házi ketchup, ami aztán felhasználhat pizzához, sültekhez, salátához, főételekhez is.  Íme: Hozzávalók: 1 kg...

Mentás-marcipános gyümölcssaláta

vega_pokemontrainer4000

Ismét saláta, de ez most édes. 🙂 Tegnap kaptunk Békés megyéből 1-1 sárgadinnyét és görögdinnyét, ill. sárgabarackot. Alma és frissen...