magdireceptek

Mézes diógrillázs

Egyszerű és nagyszerű csemege 🙂

Hozzávalók:

8 marék dió
1 csipet só
5 ek. méz

Elkészítés:

A mézet és diót megsóztam, serpenyőbe raktam, és megolvasztottam-pirítottam. Amikor a méz karamellizálódni kezdett, a diót pedig eléggé megpirult, lezártam.  Rátettem egy tálcára, kihűlni, ami összeragadt, széttörtem. Finom süteményekben is, de önmagában is. 
Más fűszerezéssel itt találtok még receptet 🙂 (Érdekes módon „mézigörl-lel” hasonló időben, egymástól függetlenül készítettük ezt a csemegét :), de itt is olvasható hasonló.:)

Ezeket olvastad már?

Mustáros-füstölt tofus batyu

Nagyon finom kelt tésztás „csemege”, mi most egy krémleves betéteként ettük.  Hozzávalók: 25 dkg füstölt tofu6 ek. ecet nélküli mustár—45...

Trópusi hajdina-tál

Igen finom reggeli csemege. Érdemes kipróbálni. Nem beszélve arról, hogy vitamindús, egészséges is. Hozzávalók: 8 dl 100% ananászlé8 dkg kukoricakeményítő—...

Az én kedvenc fagyim: a pisztáciafagyi!

Dübörög a fagyi-és jégkrémszezon. Most egy olyan fagyireceptet mutatok be, amit bárki el tud készíteni, nagyon egészséges (hála a benne...