Ismét egy saláta, de hát most van itt a szezonja. A kaporvirág felhasználása Nagy Zsuzsától származik (legalábbis én tőle hallottam, amikor A nyár ízei könyv számára készített egy nagyon pazar salátát, kaporvirággal). A könyvről hamarosan írok 🙂 Szóval tegnap Gábor barátunktól kaptunk kaporvirágot, uborkát pedig Rékától kaptunk, akinek a nagymamája két utcára tőlünk lakik, és kertje csupa finomságot rejt magában.:-) Így ezzel a két hozzávalóval ma én is kísérleteztem.
Hozzávalók:
3 közepes uborka (nem kígyó)
2 dl babonéz
1 tk. szójaszósz
2 nagyobb kaporvirág
kevés citrom
2-3 gerezd fokhagyma
só-ízlés szerint
Elkészítés:
Az uborkát legyaluljuk, besózzuk. A babonézt elkészítjük, hozzáadjuk a citromlevet, sót, fokhagymát, szójaszószt. A kaporvirágot óvatosan szétszedjük. Tálalás előtt az öntetet a salátához adjuk, és rászórjuk a kaporvirágot, beleforgatjuk.