magdireceptek

Kapor és gomba

Egyik délután „hazaugrottunk” Békés megyébe, drága anyósom születésnapi ajándékaként.:-) És nemcsak az otthoni kertünkből hoztunk finomságokat, hanem drágám nagynénjétől is kaptunk friss, zsenge tököt és kaprot. Hihetetlen illat volt az autóban 🙂 
Anyósom este készített gombapörköltet, amelyből valamennyit elhoztunk, és, mivel úgyis főztem ki hozzá tésztát, gondoltam, megrakom és kaporral fűszerezem. Hát, nagyon illik a két dolog egymáshoz, nem is tudom, eddig miért nem próbáltam. 🙂 

Hozzávalók

gombapörkölt
30 dkg durum spenótos tagliatelle,
de jó bármilyen kifőtt tészta
2 dl rizstejszín
1 csokor friss kapor
2-3 ek.extra szűz olívaolaj

Elkészítés

A pörköltet elkészítjük. A tésztát kifőzzük. Egy jénait kiolajozunk, beletesszük a kifőtt tésztát. A gombapörköltbe keverünk egy kevés (0,5 dl) rizstejszínt,1-2 perc alatt belefőzzük. Ezt ráöntjük a tésztára. A tetejére is öntünk, a maradék tejszínt. Megszórjuk jó alaposan kaporral és összesütjük.   

Ezeket olvastad már?

Spenótos-sajtos csiga

vega_pokemontrainer4000

Itt a jó idő, mi többször piknikelni megyünk Fannival. Ha a játszótéren elfogyasztott tízórai, ill. uzsonna annak számít, akkor naponta...

Újhagymás muffin (vegán)

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók: 25 dkg finomliszt½ csomag foszfátmentes sütőpor6 ek. olívaolaj 2,5 dl víz2 szál újhagyma10 dkg kukorica15 dkg pritaminpaprikás tofu himalaya...

Amarántos zabpehely pástétom

vega_pokemontrainer4000

Ezt a receptet Jerry-től, férjem korábbi főiskolai társától tanultuk, és persze kicsit magunkra szabtuk. 🙂 Régóta nagyon szeretjük, és mivel...