magdireceptek

Kapor és gomba

Egyik délután „hazaugrottunk” Békés megyébe, drága anyósom születésnapi ajándékaként.:-) És nemcsak az otthoni kertünkből hoztunk finomságokat, hanem drágám nagynénjétől is kaptunk friss, zsenge tököt és kaprot. Hihetetlen illat volt az autóban 🙂 
Anyósom este készített gombapörköltet, amelyből valamennyit elhoztunk, és, mivel úgyis főztem ki hozzá tésztát, gondoltam, megrakom és kaporral fűszerezem. Hát, nagyon illik a két dolog egymáshoz, nem is tudom, eddig miért nem próbáltam. 🙂 

Hozzávalók

gombapörkölt
30 dkg durum spenótos tagliatelle,
de jó bármilyen kifőtt tészta
2 dl rizstejszín
1 csokor friss kapor
2-3 ek.extra szűz olívaolaj

Elkészítés

A pörköltet elkészítjük. A tésztát kifőzzük. Egy jénait kiolajozunk, beletesszük a kifőtt tésztát. A gombapörköltbe keverünk egy kevés (0,5 dl) rizstejszínt,1-2 perc alatt belefőzzük. Ezt ráöntjük a tésztára. A tetejére is öntünk, a maradék tejszínt. Megszórjuk jó alaposan kaporral és összesütjük.   

Ezeket olvastad már?

Vegán tejberizs

vega_pokemontrainer4000

Ismét rizs, csak most édesen 🙂 Ki hogy készíti? Nálunk néha így készül: Hozzávalók: 1 bögre rizs3 bögre növényi tejvanília,...

Újabb saláta: virsli-paprika-édeskömény

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók: 1 üveg szójavirsli1 fej édeskömény2 kápia paprika5-10 szem koktélparadicsom1 póréhagyma— 5 ek. 100% extra szűz olívaolaj5 ek. víz1 ek....