magdireceptek

Pritaminpaprikás-tökmagos pogácsa

Nagyon finom, omlós, rugalmas, puha és ízletes pogácsa, Biobrigi nyomán készítettem ma el.

Hozzávalók

30 dkg teljes kiőrlésű liszt
30 dkg finomliszt
3 közepes krumpli
3 dl növényi tej
1 dl olívaolaj
méz, só
2 dkg élesztő
1 pritaminpaprika, felkockázva
tökmag, szezámmag, lenmagpehely.


4k. olaj + 2 ek. pritaminpaprika lekvár

Elkészítés

Az élesztőt kevés mézes vízben felfuttattam, a liszteket összekevertem a szezámmaggal, lenmagpehellyel, vízzel, olajjal, sóval. Hozzáöntöttem a felfutott élesztőt, és 5-10 percig dagasztattam a „keverőgépemmel”, ezután kevertem bele a pritaminpaprikát és a felvágott és megpirított tökmagot. Majd 1 órát pihentettem. Ezután lisztezett deszkán kinyújtottam, megkentem 4 ek. pritaminpaprikás olajjal, megszórtam tökmaggal, majd feltekertem, mint a bejglit, majd ismétkinyújtottam, szintén olajos pritaminpaprika lekvárral megkentem, megszórtam magokkal, és kiformáztam.15 percet kelesztettem a sütő legalacsonyabb fokán, majd közepes lángon, kb. 30 perc alatt kisütöttem. 


Ezeket olvastad már?

Vegán sütőtökös pite

Ma vendégségben voltunk és olyan finom sütőtököt ettünk, hogy én alig bírtam abbahagyni. És közben bevillant, hogy még nem osztottam...

Vegán citromos pite

Nagyon-nagyon ütős sütemény… Hozzávalók: 20 dkg finomliszt15 dkg nyírfacukor2 tk. foszfátmentes sütőpor2 tk vaníliapor1-1.5 dl buborékos ásványvíz2 bio citrom leve...

Őszi paprika-paradicsomleves

Anyósoméknál lett eltéve a paradicsom, hiszen ott terem a fóliában, és hoztunk is pár üveggel haza. Nagyon finom, és mivel...