magdireceptek

Pritaminpaprikás-tökmagos pogácsa

Nagyon finom, omlós, rugalmas, puha és ízletes pogácsa, Biobrigi nyomán készítettem ma el.

Hozzávalók

30 dkg teljes kiőrlésű liszt
30 dkg finomliszt
3 közepes krumpli
3 dl növényi tej
1 dl olívaolaj
méz, só
2 dkg élesztő
1 pritaminpaprika, felkockázva
tökmag, szezámmag, lenmagpehely.


4k. olaj + 2 ek. pritaminpaprika lekvár

Elkészítés

Az élesztőt kevés mézes vízben felfuttattam, a liszteket összekevertem a szezámmaggal, lenmagpehellyel, vízzel, olajjal, sóval. Hozzáöntöttem a felfutott élesztőt, és 5-10 percig dagasztattam a „keverőgépemmel”, ezután kevertem bele a pritaminpaprikát és a felvágott és megpirított tökmagot. Majd 1 órát pihentettem. Ezután lisztezett deszkán kinyújtottam, megkentem 4 ek. pritaminpaprikás olajjal, megszórtam tökmaggal, majd feltekertem, mint a bejglit, majd ismétkinyújtottam, szintén olajos pritaminpaprika lekvárral megkentem, megszórtam magokkal, és kiformáztam.15 percet kelesztettem a sütő legalacsonyabb fokán, majd közepes lángon, kb. 30 perc alatt kisütöttem. 


Ezeket olvastad már?

„Tejfölös” karalábéleves (vegán)

vega_pokemontrainer4000

Múlt héten szabadságon voltunk, anyósoméknál. És ott bizony, már érik a paprika (fólia alatt, bio:-), hagyma, karalábé, szamóca és még...

Finomfőzelék – kicsit másképp

vega_pokemontrainer4000

A pénteki finomfőzelék azért is volt más, mert friss, új (békés megyei) borsóból és répából készült, illetve kukoricatejjel habartam, a...