magdireceptek

Vegán rusztikus burgonyás-gabonakolbászos pogácsa

A mai zöldbabfőzelék mellé készítettem pogácsát. 
Hozzávalók:
25 dkg rétesliszt,
15 dkg durumliszt,

30 dkg teljes kiőrlésű liszt,
40 dkg főtt burgonya,
búzasikér,
1 tk méz,
2 dl víz,
2 dl szójajoghurt,
5 ek. ola,
4 dkg élesztő,
só,
őrölt lenmag + fél dl víz.
Megfőztem a krumplit, majd összetörtem. Az őrölt lenmagot langyos vízzel összekevertem, és félretettem – ez helyettesíti a tojást.
A liszteket egy tálba öntöttem, beletettem az olajat, krumplit, közben felfuttattam az élesztőt a langyos, mézes vízben, ezután adtam hozzá a lenmagos folyadékot, majd a joghurtot és még az élesztő felfuttatásán túl maradt vizet (a 2 dl-ből). 1 órát kelesztettem. Majd 3-szor hajtogattam, minden hajtásnál megszórtam gabonakolbásszal, a tepsiben is kelesztettem, és megsütöttem.

Ezeket olvastad már?

Nyári finomfőzelék avokádó-habarással

Zsenge répából, borsóból és krumpliból készítettem főzeléket, kicsit másképp:) Vízen hagymát pároltam, majd erre tettem felkarikázott répát, borsót, felkockázott krumplit,...

Zöldborsós-sütőtökös vegán tócsni

Nagyon finom, próbáljátok ki! Egy főzelék mellé tökéletes feltét a mindennapokban. Hozzávalók: 20 dkg zöldborsó10 dkg sütőtök10 dkg burgonya20 dkg...

Szilvás-mákos kukoricakása

A mélyhűtőnkben még elég sok szilva van, és mivel még a tavaly elrakott szilvabefőttből is van pár üveg, ezért mostanában...