magdireceptek

Hideg kardamomos szilvakrémleves kölesgombóccal

Hmmmm, nagyon finom. 🙂

Hozzávalók:

1 kg szilva
5 dl Alpro szójajoghurt (édesített)
kb. 5-10 dkg nyírfacukor
2 tk. kardamom
1/2 citrom héja
kevés rizstej, amennyit felvesz


10 dkg köles
1 citrom héja
5 dkg natúr tofu, reszelve
 2 tk. vaníliapor
3-4 ek. nyírfacukor

Elkészítés:

A szilvák magjait kiszedjük,  feldaraboljuk őket, ráöntjük a  szójajoghurtot  és összeturmixoljuk. Ezután ízesítjük kardamommal, nyírfacukorral, vaníliával. Jól behűtjük. 
A gombóchoz a kölest kifőzzük, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a nyírfacukrot,  vaníliát és a reszelt tofut. Alaposan összedolgozzuk, gombócokat formálunk belőle, és a tálaláskor beledobjuk a levesünkbe.


Ezeket olvastad már?

Mandula-besameles spenótos lasagne

Magdi

Gyerekek nagy kedvence -mint minden más tésztaétel 😉 -, a lasagne is, amelyet többször paradicsomos raguval készítek, de van, amikor...

„Két-tofus” grill-lepény

vega_pokemontrainer4000

Némi salátával kiegészítve könnyű nyári vacsora.  Hozzávalók a tésztához: 1/2 kg tönkölyliszt (vagy fele-fele arányban finomliszt és teljes kiőrlésű liszt)...

Kesutejfölös borsófőzelék lecsóval

vega_pokemontrainer4000

Az utolsó adag házi borsónkat készítettem ma el. Régen ettünk borsófőzeléket, pedig nagyon szeretjük. Vegán habarás került bele, de most...