Nagyon egyszerű, gyors és hihetetlenül finom csemege 🙂 A marcipán az alábbi módon készül, strawberry nyomán:
Hozzávalók:
20 dkg héj nélküli mandula
6 dkg cukor/méz
3 ek. víz.
—
25 dkg mag nélküli datolya
Elkészítés:
A marcipánhoz a mandulát forrásban lévő vízbe tesszük, 2-3 percig, majd könnyedén lehúzzuk róla a héját. Ezt turmix-szal iszonyatosan elturmixoljuk a mandulát 🙂 A cukorból és vízből/mézből szirupot készítünk, amelyet ráöntünk az elturmixolt mandulára. Folpackb-a tesszük a marcipánt, és állni hagyjuk. Eközben a datolyákat hosszában félbevágjuk. A már keményedő marcipánból lecsippentünk, kis csíkokat formálunk, és ezeket beletesszük a datolyákba.