magdireceptek

Gesztenyés-diós pohárkrém

Főzőkörön is készítettük, egyik nagy kedvenc volt ez a pohárkrém. Alapja egy vegán diós piskóta, a krém pedig egy diós-gesztenyés finomság.  

Hozzávalók:
piskótához:
40 dkg liszt (fele teljes őrlésű, 
fele finom)
10 dkg darált dió
10 ek. olívaolaj /olaj 
krémhez:
25 dkg gesztenyemassza
20 dkg dió
méz ízlés szerint
2 növényi tej 
gyümölcsök (meggy, barack, …)

Elkészítés:
A piskóta száraz hozzávalóit összekeverjük, majd hozzákeverjük a nedveseket is. Összekeverést követően olajjal megkent, lisztezett tepsibe tesszük és 170 fokon 35 perc alatt kisütjük. A krémhez turmixoljuk össze a gesztenyemasszát, a diót és a mézet egy kevés növényi tejjel, majd
adjuk hozzá a maradék tejet is. Vegyünk elő poharakat és töltsük meg őket a feldarabolt piskótával 
krémmel és gyümölcsökkel. A tetejét díszíthetjük tejszínhabbal és megszórhatjuk kevés karobporral.

Ezeket olvastad már?

Vegán saksuka

Nagyon finom egytálétel, melyet több nemzet is nemzeti ételként fogyaszt. Mi is megkóstoltuk. Tulajdonképpen egy felturbózott lecsóról van szó. Hozzávalók:...

Zöldséges rizsfasírt

Tegnapról maradt főtt rizsünk, így a mai tökfőzelék mellé elkészítettem fasírtnak 🙂 Finom, érdemes kipróbálni. Hozzávalók: 1 bögre főtt barna...

LÉT-REFORM sütemények

Két üdítően könnyű süteményt szeretnék bemutatni. Nagy, nyári melegben mindkettő finom lehet. Mindkettő candida diétában is fogyasztható, szódabikarbónával készített, és...