magdireceptek

Gesztenyés-diós pohárkrém

Főzőkörön is készítettük, egyik nagy kedvenc volt ez a pohárkrém. Alapja egy vegán diós piskóta, a krém pedig egy diós-gesztenyés finomság.  

Hozzávalók:
piskótához:
40 dkg liszt (fele teljes őrlésű, 
fele finom)
10 dkg darált dió
10 ek. olívaolaj /olaj 
krémhez:
25 dkg gesztenyemassza
20 dkg dió
méz ízlés szerint
2 növényi tej 
gyümölcsök (meggy, barack, …)

Elkészítés:
A piskóta száraz hozzávalóit összekeverjük, majd hozzákeverjük a nedveseket is. Összekeverést követően olajjal megkent, lisztezett tepsibe tesszük és 170 fokon 35 perc alatt kisütjük. A krémhez turmixoljuk össze a gesztenyemasszát, a diót és a mézet egy kevés növényi tejjel, majd
adjuk hozzá a maradék tejet is. Vegyünk elő poharakat és töltsük meg őket a feldarabolt piskótával 
krémmel és gyümölcsökkel. A tetejét díszíthetjük tejszínhabbal és megszórhatjuk kevés karobporral.

Ezeket olvastad már?

Pikáns sült paprikakrém

Az ajvár igazi ínyenc pástétom, amit aztán „alapként” is felhasználhatunk, akár pörköltek vagy tésztaszószok készítésekor is.  Hozzávalók: 1 kg kápia...

Kesutejfölös káposzta-répasaláta

Mártitól, egyik kedves ismerősünktől kaptam az ötletet. Ő sima tejföllel készíti, de gondoltam, miért ne lehetne vegánosítani. Kukoricás rizst és...

Napraforgós-medvehagymás pesto

Az egyik legfinomabb pesto. Persze, finom olívaolaj is kell hozzá.:-) Hozzávalók: 1 csokor medvehagyma1 marék napraforgómag3 ek. extra szűz olívaolaj ...