magdireceptek

Hajdinás-ribizlis pohárkrém

Ma ez volt a reggelink. Tartalmas, finom, igazi nyári csemege 🙂

Hozzávalók:

10 dkg ribizli

1 csomag vaníliás pudingpor
1/2 l kukoricatej
igény szerint nyírfacukor

10 dkg hajdina
kukoricatej (amennyit a hajdina felvesz)
1 citrom héja
1 marék meggy
1 marék ribizli
1 marék dió
vanília
nyírfacukor – ízlés szerint

Elkészítés:

A hajdinát a szokásos módon kásaként elkészítjük: kb. 2-3-szoros kukoricatejet forralunk, és amikor forr, beleszórjuk a hajdinát. Készre főzzük, mielőtt teljesen megpuhul, hozzáadjuk az ízesítőket: citromhéj, nyírfacukor, ill. a gyümölcsök és az apróra vágott dió. 
A pudingot szintén hagyományos módon készítjük el: a kukoricatejet feltesszük főni, a pudingot 4-5 ek. kukoricatejjel kikeverjük. Amikor forr a tej, beleöntjük a pudingot és készre főzzük. A végén édesítjük egy kevés nyírfacukorral (de ez el is maradhat). 
Lehűtjük a hozzávalókat.  Majd egy tálban, pohárban egymásra halmozzuk: hajdina/puding/gyümölcs/hajdina/puding/gyümölcs.A hajdinát és a tejport is érdemes nagy kiszerelésben megvenni a Vegetártól.:-)

Ezeket olvastad már?

Köles-krumpli tócsni

Nagyon finom feltét, egy újságban olvasta édesanyám az eredeti receptet, kifénymásolta, és én pedig kisebb variálást követően készítettem el.  Hozzávalók:...

Egy túlélő őszinte vallomása

Úgy gondoltuk, megosztjuk  a blog olvasóival az elmúlt időszak eseményeit, melyek nem várt nehézségeket hoztak számunkra. 34 évesen, boldog feleségként...

Müzliszeletek húsvétra

Többen kérdeztétek, hogy mit ajánlok húsvétra. Csokoládét semmiképp sem, de egészséges müzliszeletet igen! 🙂 A héten ismerkedtünk meg a Santé...