Hozzávalók:
30 dkg hajdina
4 dl növényi tej
1 citrom reszelt héja
10 dkg nyírfacukor (xillit)
2 tk. vaníliapor v. vaníliesszencia v. vaníliás cukor
—
50 dkg nagy szemű szőlő
A kókuszkrémhez:
5 dl növényi tej
15 dkg kókuszreszelék
2 cs. Bourbon vaníliás cukor
Elkészítés:
A hajdinát szitába téve alaposan megmossuk. A tejet felforraljuk, beleöntjük a hajdinát, és kb. 30 perc alatt puhára főzzük. A főzés végén ízesítjük vaníliaporral, xilittel, reszelt citromhéjjal.
A pudingot hagyományos módon készítjük el: a tejet felforraljuk, közben a keményítőport 4-5 evőkanál hideg tejjel csomómentesre keverjük, és a forrásban lévő tejbe öntjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a xillitet is, folyamatosan keverve sűrűsödésig főzzük.
A hajdinát és a krémet is lehűtjük. Majd négy magas falú pohárban rétegekbe rakjuk: alulra hajdina kerül, rá kókuszkrém, arra száráról leszedett szőlőszemek, majd megismételjük a rétegezést.