magdireceptek

Hajdina-zabpehely fasírozott (vegán)

Nagyon finom fasírt, és csupa egészséges alapanyagot tartalmaz 🙂
Hozzávalók:
12,5 dkg főtt zabpehely
12,5 dkg főtt hajdina
1 teljes őrlésű zsemle
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 nagy csokor petrezselyem 
2 közepes sárgarépa
2+2 ek. olívaolaj
borsikafű, köménymag, majoranna, ételízesítő, só 
Elkészítés:
A főtt gabonákat összekeverjük (a zabot előtte dupla, a hajdinát háromszoros mennyiségű vízben főzzük ki), a zsemlét beáztatjuk, majd kinyomkodva hozzáadjuk ehhez, a hagymát felaprítjuk és kevés víz és olaj keverékén megpároljuk, majd hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát, ezt is megpároljuk. A petrezselymet feldaraboljuk. Mindezt a zabhoz-hajdinához keverjük, fűszerezzük,  hozzáadjuk a sörélesztőpelyhet, ill. a lenmagpelyhet (tojás helyett) is, és fasírtokat formázunk. Olajjal megkent tepsibe téve 170 fokon 30 perc alatt kisütjük, közben egyszer forgatjuk. 

Ezeket olvastad már?

Tavaszi répasaláta

Az utóbbi hetekben sok salátát eszünk, hiszen itt a sok tavaszi zöldség -valami már a kertből!:-) Ez a saláta  önmagában...

Pikáns sült paprikakrém

Az ajvár igazi ínyenc pástétom, amit aztán „alapként” is felhasználhatunk, akár pörköltek vagy tésztaszószok készítésekor is.  Hozzávalók: 1 kg kápia...