magdireceptek

Növényi tejfölös cukkiniragu

Nem túl fotogén, de nagyon finom és laktató, olcsó egytálétel.

Hozzávalók:

1 nagy cukkini
3 kápia paprika vagy piros színű tv, esetleg kaliforniai paprika
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
só-ízlés szerint
2 ek. pirospaprika
4-5 tk. borsikafű
2 tk. köménymag
3-4 ek. 100% extra szűz olívaolaj 
kb. 1/2 l víz
1 ek. mustár

2-3 ek. finomliszt
4 ek növényi tejföl vagy tejszín (növényi tejföl recept pl. itt.)

40 dkg durum háromszínű penne tészta

Elkészítés:

A hagymát felaprítjuk és víz + olaj keverékén puhára pároljuk. Eközben meghámozzuk és a magjait kiszedve felkockázzuk a cukkinit, ill. a paprikát is. Majd a hagymát pirospaprikával színezzük, sóval, fokhagymával, borsikafűvel, köménymaggal és mustárral ízesítjük. Erre rátesszük a felaprított paprikát és a cukkinit. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi és roppanósra pároljuk. Eközben elkészítjük a növényi tejszínt, amelyet aztán összekeverünk liszttel és vízzel, és szűrő segítségével beleöntjük a pörköltbe. Összeforraljuk, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és még igény szerint fűszerezzük. A tésztát kifőzzük és együtt tálaljuk.
TIPP: Meg is rakhatjuk egy tepsiben a tésztát és pörköltet (növényi tejföllel + növényi sajttal)és 20-30 perc összesütést követően tálaljuk. 



Ezeket olvastad már?

„Kisült-e már a kalácsom”?

Ma a megmaradt frankfurti leves utánra rendhagyó krumplis tésztát készítettem: tettem bele sült sütőtököt is. A krumpli: tök arány 4:1...

Szedres tortácska

A gyerekek nagyon szeretik az epret, málnát, szedret. Valamennyi volt a kertben is, de a Zempléni hegységben járva pl.bevásároltunk szederből...