magdireceptek

Növényi tejfölös cukkiniragu

Nem túl fotogén, de nagyon finom és laktató, olcsó egytálétel.

Hozzávalók:

1 nagy cukkini
3 kápia paprika vagy piros színű tv, esetleg kaliforniai paprika
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
só-ízlés szerint
2 ek. pirospaprika
4-5 tk. borsikafű
2 tk. köménymag
3-4 ek. 100% extra szűz olívaolaj 
kb. 1/2 l víz
1 ek. mustár

2-3 ek. finomliszt
4 ek növényi tejföl vagy tejszín (növényi tejföl recept pl. itt.)

40 dkg durum háromszínű penne tészta

Elkészítés:

A hagymát felaprítjuk és víz + olaj keverékén puhára pároljuk. Eközben meghámozzuk és a magjait kiszedve felkockázzuk a cukkinit, ill. a paprikát is. Majd a hagymát pirospaprikával színezzük, sóval, fokhagymával, borsikafűvel, köménymaggal és mustárral ízesítjük. Erre rátesszük a felaprított paprikát és a cukkinit. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi és roppanósra pároljuk. Eközben elkészítjük a növényi tejszínt, amelyet aztán összekeverünk liszttel és vízzel, és szűrő segítségével beleöntjük a pörköltbe. Összeforraljuk, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és még igény szerint fűszerezzük. A tésztát kifőzzük és együtt tálaljuk.
TIPP: Meg is rakhatjuk egy tepsiben a tésztát és pörköltet (növényi tejföllel + növényi sajttal)és 20-30 perc összesütést követően tálaljuk. 



Ezeket olvastad már?

Káposztás pogácsa

Hétvégén férjem szülei és testvérei voltak nálunk. Ez mindig örömteli pillanat,  hiszen sógórnőm kivételével mindannyian Békés megyében élnek, így ritkán...

Szójaszószos tofu

Nagy kedvencünk lett, mert nagyon gyorsan elkészül és fehérjedús, egészséges finomság, ráadásul mindhárman nagyon szeretjük. Így heti egyszer biztosan elkészül,...