magdireceptek

Rakott-sült zöldséges-tofus tészta

Hétvégén több napra vendégeink érkeznek, ilyen esetben sikeres szokott lenni, ha egy nagy tepsi rakott valamit készítek két napra. Orsó tésztát főztem, kb. 1 kilót (10 kg-os kiszerelésben van, ezért nem tudom megmondani). Eközben 1,5 kiló zöldségből (kukorica, borsó, répa, pritaminpaprika, kelbimbó) készítettem zöldségpörköltet (1 hagymát pároltam, majd olajat öntöttem rá, ill. gabonakolbászt, sót, majorannát, köménymagot, pirospaprikát tettem bele. És borsikafüvet, rozmaringot ezek a lényegek! 🙂  Amikor majdnem készen volt, akkor egy kis füstölt tofut összebotmixereztem vízzel és egy kis rétesliszttel, habarás gyanánt. Ezt hozzáöntöttem, kettőt-hármat rotyogott, és lezártam. És jött a megrakás: a tepsibe ezek kerültek és ilyen sorrendben:
– olaj, 
– tészta, 
– zöldségpörkölt,
– kis savanyú káposzta,
– tofu-habarás,
– olaj, hagymakarikák, 
– savanyú káposzta, 
– tészta, 
– zöldségpörkölt, 
– tofu-habarás,
– morzsa, búzacsíra, hagymakarika. Összesütöttem. Az illata nagyon jó 🙂 

Ezeket olvastad már?

Burgonyával és paradicsommal rakott cukkini

Igazi finom, nyári könnyű ebéd. Hozzávalók: 2 közepes cukkini6 közepes burgonya6-8 szem paradicsom2 lilahagyma4-5 gerezd fokhagyma4 dl növényi főzőtejszín /...

A „legédesebb” bejegyzés :-)

Elérkeztünk a 3. trimeszterbe, így már meg merjük osztani a blog olvasóival is a csodás hírt: kislányunk szíve is dobog...

Reggeli karobos kuglóf

Pénteken kiderült, hogy többen nálunk alszanak, így másnap reggelre a gabonakávés kukoricatejhez és gyümölcsökhöz  sült ez a kuglóf. Mivel volt...