magdireceptek

Rakott-sült zöldséges-tofus tészta

Hétvégén több napra vendégeink érkeznek, ilyen esetben sikeres szokott lenni, ha egy nagy tepsi rakott valamit készítek két napra. Orsó tésztát főztem, kb. 1 kilót (10 kg-os kiszerelésben van, ezért nem tudom megmondani). Eközben 1,5 kiló zöldségből (kukorica, borsó, répa, pritaminpaprika, kelbimbó) készítettem zöldségpörköltet (1 hagymát pároltam, majd olajat öntöttem rá, ill. gabonakolbászt, sót, majorannát, köménymagot, pirospaprikát tettem bele. És borsikafüvet, rozmaringot ezek a lényegek! 🙂  Amikor majdnem készen volt, akkor egy kis füstölt tofut összebotmixereztem vízzel és egy kis rétesliszttel, habarás gyanánt. Ezt hozzáöntöttem, kettőt-hármat rotyogott, és lezártam. És jött a megrakás: a tepsibe ezek kerültek és ilyen sorrendben:
– olaj, 
– tészta, 
– zöldségpörkölt,
– kis savanyú káposzta,
– tofu-habarás,
– olaj, hagymakarikák, 
– savanyú káposzta, 
– tészta, 
– zöldségpörkölt, 
– tofu-habarás,
– morzsa, búzacsíra, hagymakarika. Összesütöttem. Az illata nagyon jó 🙂 

Ezeket olvastad már?

Tökfasírt (sóskával és burgonyapürével)

vega_pokemontrainer4000

Rengeteg főzőtököt kaptunk/szedtünk, és mivel az óriási hűtőládánk lassan megtelik a borsóval, meggyel, cseresznyével, nehezen tudom majd bepréselni. Ezért most...

Amarántos zabpehely pástétom

vega_pokemontrainer4000

Ezt a receptet Jerry-től, férjem korábbi főiskolai társától tanultuk, és persze kicsit magunkra szabtuk. 🙂 Régóta nagyon szeretjük, és mivel...