magdireceptek

Rakott-sült zöldséges-tofus tészta

Hétvégén több napra vendégeink érkeznek, ilyen esetben sikeres szokott lenni, ha egy nagy tepsi rakott valamit készítek két napra. Orsó tésztát főztem, kb. 1 kilót (10 kg-os kiszerelésben van, ezért nem tudom megmondani). Eközben 1,5 kiló zöldségből (kukorica, borsó, répa, pritaminpaprika, kelbimbó) készítettem zöldségpörköltet (1 hagymát pároltam, majd olajat öntöttem rá, ill. gabonakolbászt, sót, majorannát, köménymagot, pirospaprikát tettem bele. És borsikafüvet, rozmaringot ezek a lényegek! 🙂  Amikor majdnem készen volt, akkor egy kis füstölt tofut összebotmixereztem vízzel és egy kis rétesliszttel, habarás gyanánt. Ezt hozzáöntöttem, kettőt-hármat rotyogott, és lezártam. És jött a megrakás: a tepsibe ezek kerültek és ilyen sorrendben:
– olaj, 
– tészta, 
– zöldségpörkölt,
– kis savanyú káposzta,
– tofu-habarás,
– olaj, hagymakarikák, 
– savanyú káposzta, 
– tészta, 
– zöldségpörkölt, 
– tofu-habarás,
– morzsa, búzacsíra, hagymakarika. Összesütöttem. Az illata nagyon jó 🙂 

Ezeket olvastad már?

Zöldséges zakuszka

Az egyik legfinomabb pástétom. Érdemes elkészíteni. Hozzávalók: 1 kg padlizsán4 fej vöröshagyma3 szem paradicsom1,5 kg kápia paprika1/3 kg sárgarépa2 szem...

Növényi sajtos, kesumajonézes brokkolipástétom

Nagyon finom pástétom. Hozzávalók: 1 közepes brokkoli1 nagyobb lilahagyma—½ bögre kesudió1 bögre víz1 ek. olívaolaj1 ek. sörélesztőpehely2 gerezd fokhagyma½ citrom...