magdireceptek

Grillezés vegánként

Itt a jó idő, nyársra fel! 🙂 Egyáltalán nincs hiányérzetünk, ezt a nyársat csipegetve. 🙂 

Hozzávalók:

16 saslik nyárs
8 szem nagyobb burgonya
4 fej lilahagyma
4 szem nagyobb paradicsom
25 dkg füstölt tofu, kör alakúra vágva
/ szójapárizsi, körökre vágva (most ez utóbbival készült)
3 gerezd fokhagyma
4 tk. házi grill fűszerkeverék*
2 tk. citromlé
*1-1 arányban kakukkfű, majoranna, bazsalikom, szárított petrezselyem, köménymag, koriander, himalaya só
Elkészítés:

A nyers zöldségeket megmossuk, a burgonyát meghámozzuk, és mindent karikákra vágunk. A tofuból 2 cm vastagságú szeleteket vágunk, majd ezekből kisebb pogácsaszaggató segítségével köröket. Grillező pálcikákra tetszőleges sorrendben felhúzzuk az alapanyagokat és olívaolajjal megkent tepsibe tesszük. Kikeverjük a grillöntetet: az olívaolajat az összezúzott fokhagymával, citromlével és a házi grill fűszerkeverékkel.  Ezzel kenjük le a zöldségeket, és grill fokozaton (vagy 170 fokon) süssük össze. 
Jó idő esetén mindezt szabad ég alatt süssük 🙂 

Ezeket olvastad már?

Mákos-barackos csiga

vega_pokemontrainer4000

Hipp-hopp reggeli, egy nagy adag gyümölcssalátával vagy egy finom bögre hideg növényi tejjel, „jegeskávéval”, esetleg gyümölcsturmix-szal.  Hozzávalók: Tante Fanny élesztős...

Lencsecurry

Magdi

Igazi év végi fehérjebomba-étel. Hozzávalók: 20 dkg lencse 1 sárgarépa 2 ek. olaj 1 nagy fej vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma...

Elindult a káposztasavanyítás…:)

vega_pokemontrainer4000

Ma délután, amikor hazaérkeztünk, nekiláttunk eltenni egy zsák káposztát. 🙂 Még így is maradt főzeléknek, töltött káposztának és egyébnek. De...