magdireceptek

Gombás-lencsés pásztorpite

Igazán zamatos, fehérjében és tápanyagokban gazdag, laktató egytálétel- pásztorpite receptet hoztam.

Hozzávalók:

20 dkg csiperkegomba

1 konzerv lencse

2 közepes sárgarépa

1 nagy fej hagyma

2 ek. sűrített paradicsom

3-4 gerezd fokhagyma

rozmaring, kakukkfű, vegeta, babérlevél, só -ízlés szerint

2 ek. olaj

1 kg burgonya

4 ek. növényi margarin

2 ek. vegaföl

4 ek. sörélesztőpehely

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, és felkockázást követően sós vízben puhára főzzük. Ez idő alatt elkészítjük a ragut: a hagymát, fokhagymát megpucolást követően felkockázzuk, és az olaj és ugyanannyi víz keverékén megpároljuk. Ekkor hozzáadjuk az alaposan megtisztított és apró kockákra vágott gombát és a meghámozott, lereszelt sárgarépát; sózzuk, fűszerezzük. Megvárjuk, hogy a gomba a só hatására (fedő alatt) levet engedjen, ekkor hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és puhulásig főzzük. Ekkor adjuk hozzá a lecsöpögtetett lencsét, még utólagosan is fűszerezzük, sózzuk és az egészet összefőzzük. Eközben a krumpli levét leöntjük és a növényi margarin, vegaföl és sörélesztő hozzáadásával krémes pürét készítünk belőle. Egy hőálló edényt vagy tepsit kiolajozunk, az aljába belesimítjuk a ragut, ráhelyezzük a krumplipürét és 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Ezeket olvastad már?

Káposztás pogácsa

Hétvégén férjem szülei és testvérei voltak nálunk. Ez mindig örömteli pillanat,  hiszen sógórnőm kivételével mindannyian Békés megyében élnek, így ritkán...

Málnamisu :-)

Fannusunk odavan a málnáért, szederért, áfonyáért, eperért, bár, a többi gyümölcs is a sárgabarack kivételével nagy kedvence. 🙂 Az édességet...

Frankfurti leves

Az utóbbi hetekben sok vendégeskedés is volt nálunk, majd mi is elutaztunk Békés megyei rokonainkhoz, ezért a hallgatás. Mai nap...