magdireceptek

Gombapaprikás korpás nokedlivel

Kifőztem korpás nokedlit (fele adag zabpehelyliszt, fele adag simaliszt + korpa+ víz +só), és közben elkészítettem a gombapaprikás alapját: 5 hagymát pároltam vízen, megpucoltam és rusztikusan felvágtam a gombát. Majd a megpárolódott hagymára rátettem. Víz nem került alá, mert a gomba sok vizet ereszt. Került viszont kömény, majoranna, só és egy kis őrölt mustármag. Amikor majdnem megpuhult a gomba, pirospaprikát is szórtam, illetve olajat öntöttem rá. Ezzel együtt még főztem, majd amikor teljesen megpuhult, kesudióból és vízből kesutejfölt készítettem, egy kis (egy tk.) teljes kiőrlésű lisztet tettem bele, és petrezselymet. Kb. még 5 percig főztem, és lezártam.

Ezeket olvastad már?

Rozsos-teljes kiőrlésű zsemle

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom, ízletes zsemlék sültek tegnap este: Hozzávalók – kb. 10 zsemléhez:30 dkg finomliszt,25 dkg rozsliszt,20 dkg teljes kiőrlésű liszt,2,5...

Fald fel falafel-szendvics

vega_pokemontrainer4000

Szerintem a falafelt mindenki ismeri és sokan szeretik is. Ez egy csicseriből készült fasírtgolyócska, melyet ehetünk rizs, krumpli mellé is,...

Narancsos-mákos kölespuding

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók: 50 dkg köles ½ liter rizstej 25 dkg kék mák, darálva  vanília, 1 bio narancs héja, rizsszirup – ízlés...