magdireceptek

Sós rúd – gyorsan és egészségesen :)

Mára maradt ebédünk, így kora reggel csak vacsorára készítettem – a tegnapi maradék tölteléket is felhasználva – egy kis tepsis-töltött burgonyát, ill. tea mellé egy kis ropogtatni való sós rudat. 🙂  Azzal indultam, hogy nem szeretnék beletenni sem tojást, sem margarint, sem tejfölt, sem sajtot, és még sütőport sem. Márpedig ezek a sós rudak közkedvelt alapanyagai, noha nagyon nem tesznek jót az emberi szervezetnek. Így elkezdtem mindegyiket helyettesíteni valamivel, és nagyon finom sült ki belőle 🙂 

Hozzávalók:

30 dkg liszt (10 dkg durum-, 10 tk., 10 dkg fehér liszt)
kis korpa,
kis búzacsíra,
kb. 1-1,5 dl olaj,
2 dkg élesztő,
1,5 dl víz (kb),
kis méz
só, kömény, gabonakolbász.

Elkészítés: 

Az élesztőt felfuttattam a mézes víz felében, a lisztet összekevertem a búzakorpával és csírával, ill. olajjal, majd hozzáöntöttem az élesztőt, ill. még annyi vizet, amennyit felvett, a sót is beletettem. Kis gabonakolbászt is tettem hozzá. Kinyújtottam, és derelyevágóval „kiszaggattam”, megkentem olajban összemorzsolt gabonakolbászos „szósszal”, megszórtam köménnyel. 15 perc alatt kisült. 

Ezeket olvastad már?

Mediterrán paradicsomleves

Paradicsomleves, egy kis csavarral. Hozzávalók: 30 dkg darabos paradicsomkonzerv 0,5 db kaliforniai paprika 1 szár szárzeller 3 ek. olívaolaj 2 gerezd fokhagyma...

ZÖLD-ség leves

Hozzávalók: 1 db póréhagyma 3 gerezd fokhagyma 2 szem krumpli 1 fej brokkoli 8-10 friss spenótlevél 1 marék mirelit borsó...

Kolbászos babpástétom

5 perc alatt elkészül és nagyon-nagyon finom kenyérre kenhető bástétom. 🙂 Hozzávalók: 1 konzerv fehérbab1 fej vöröshagyma2 tk. fokhagymagranulátum /2...