magdireceptek

Gesztenyelisztes palacsinta friss eper-cseresznyedzsemmel

Először próbáltam ki a gesztenyelisztet, de jó a tapasztalatom 🙂 

Hozzávalók:

1/3 adag finomliszt
1/3 adag gesztenyeliszt
1/3 adag zabpehelyliszt
Kb. 1,5 adag víz
3-4 ek. extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

A liszteket+vizet összekeverjük, és olívaolajjal dúsítjuk.
Olaj nélküli serpenyőben kisütjük.

A dzsem így készült:

Hozzávalók:

1/2 kg eper
1/2 kg magvalt cseresznye
10 dkg nyírfacukor
1 ek. stabark

Elkészítés:

A gyümölcsöt összekeverjük a cukorral és a stabarkot hozzákeverve felfőzzük. 

A stabark kiválóan helyettesíti az állati eredetű zselésítő anyagokat.

 

Ezeket olvastad már?

Babonéz

vega_pokemontrainer4000

Íme, a megígért babonéz recept, amelyet itt találtam még pár hónapja, és azóta előszeretettel készítem.  Sajnos, mivel rákerült a céklasalátára,...

Rakott-sült zöldséges-tofus tészta

vega_pokemontrainer4000

Hétvégén több napra vendégeink érkeznek, ilyen esetben sikeres szokott lenni, ha egy nagy tepsi rakott valamit készítek két napra. Orsó...