magdireceptek

Gesztenyelisztes palacsinta friss eper-cseresznyedzsemmel

Először próbáltam ki a gesztenyelisztet, de jó a tapasztalatom 🙂 

Hozzávalók:

1/3 adag finomliszt
1/3 adag gesztenyeliszt
1/3 adag zabpehelyliszt
Kb. 1,5 adag víz
3-4 ek. extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

A liszteket+vizet összekeverjük, és olívaolajjal dúsítjuk.
Olaj nélküli serpenyőben kisütjük.

A dzsem így készült:

Hozzávalók:

1/2 kg eper
1/2 kg magvalt cseresznye
10 dkg nyírfacukor
1 ek. stabark

Elkészítés:

A gyümölcsöt összekeverjük a cukorral és a stabarkot hozzákeverve felfőzzük. 

A stabark kiválóan helyettesíti az állati eredetű zselésítő anyagokat.

 

Ezeket olvastad már?

Szedres-vaníliás csőben sült palacsinta

Nagy palacsintarajongók vagyunk, férjem legkevésbé, de mi, lányok, akár mindennap tudnánk enni palacsintát ilyen vagy olyan formában.  Hozzávalók: A palacsintához:...

Almás batyu a maradékokból :)

Ez jól meg lett porcukrozva… A maradék leveles tésztából készült pillanatok alatt ez az almás batyu. A pincéből felhozott almát...