magdireceptek

Gesztenyelisztes palacsinta friss eper-cseresznyedzsemmel

Először próbáltam ki a gesztenyelisztet, de jó a tapasztalatom 🙂 

Hozzávalók:

1/3 adag finomliszt
1/3 adag gesztenyeliszt
1/3 adag zabpehelyliszt
Kb. 1,5 adag víz
3-4 ek. extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

A liszteket+vizet összekeverjük, és olívaolajjal dúsítjuk.
Olaj nélküli serpenyőben kisütjük.

A dzsem így készült:

Hozzávalók:

1/2 kg eper
1/2 kg magvalt cseresznye
10 dkg nyírfacukor
1 ek. stabark

Elkészítés:

A gyümölcsöt összekeverjük a cukorral és a stabarkot hozzákeverve felfőzzük. 

A stabark kiválóan helyettesíti az állati eredetű zselésítő anyagokat.

 

Ezeket olvastad már?

Tavaszi trikolor lasagne

vega_pokemontrainer4000

Tegnapról maradt spenót, ill. vettem durum lasagne tésztát, hihetetlenül olcsón (190 Ft/fél kg). Így nem volt kérdés, mit főzök tegnap...