magdireceptek

Magokkal szórt, sütőtökös röszti

Tegnapról maradt póréhagymás-sütőtökös krumplipürénk, így ma ebből készítettem rösztit, amelyet fokhagymás tofutejföllel fogyasztunk majd.
Hozzávalók

Kb. 6 szem főtt krumpli
1 szelet sült sütőtök
4-5 ek. teljes kiőrlésű liszt
2 ek. lenmagpehely, vízbe áztatva
só, borspótló
szezámmag, lenmag, aprított tökmag
1 fej vöröshagyma.

Elkészítés

A krumplit meghámoztam, felkockáztam és sós vízben megfőztem, majd a levét leszűrtem, eközben a sütőtököt megsütöttem, és héját leszedve a krumplihoz adtam, majd összetörtem. A hagymát vízen megpároltam, és a krumplihoz öntöttem. A lenmagpelyhet beáztattam, amikor „nyálkás” lett, azt is a krumplihoz öntöttem. A masszába kevertem a lisztet, majd borspótlóval és sóval ízesítettem. Ekkor szórtam bele a magokat. Lisztezett gyúródeszkán kinyújtottam, háromszögeket szaggattam, és olajjal kikent tepsibe tettem. Füstölt tofut vízzel elturmixoltam, és sok-sok fokhagymával ízesítettem. Ez lett az öntet. Egy salátával kiváló vacsora. 🙂 

Ezeket olvastad már?

Almás-vaníliás lepény (vegán)

Fanni nem édesszájú. Az édesség iránti vágyát kielégíti a reggeli kása, a datolyaszirup, aszalt datolya, aszalt áfonya, aszalt eper (ez...

„Mexikói céklasaláta”

Maradt egy kis céklánk, ill. mexikói zöldséget nem tettem vissza -fasírtot készítettem egy adagból- a mélyhűtőbe, így ezt készítettem el...