magdireceptek

Magokkal szórt, sütőtökös röszti

Tegnapról maradt póréhagymás-sütőtökös krumplipürénk, így ma ebből készítettem rösztit, amelyet fokhagymás tofutejföllel fogyasztunk majd.
Hozzávalók

Kb. 6 szem főtt krumpli
1 szelet sült sütőtök
4-5 ek. teljes kiőrlésű liszt
2 ek. lenmagpehely, vízbe áztatva
só, borspótló
szezámmag, lenmag, aprított tökmag
1 fej vöröshagyma.

Elkészítés

A krumplit meghámoztam, felkockáztam és sós vízben megfőztem, majd a levét leszűrtem, eközben a sütőtököt megsütöttem, és héját leszedve a krumplihoz adtam, majd összetörtem. A hagymát vízen megpároltam, és a krumplihoz öntöttem. A lenmagpelyhet beáztattam, amikor „nyálkás” lett, azt is a krumplihoz öntöttem. A masszába kevertem a lisztet, majd borspótlóval és sóval ízesítettem. Ekkor szórtam bele a magokat. Lisztezett gyúródeszkán kinyújtottam, háromszögeket szaggattam, és olajjal kikent tepsibe tettem. Füstölt tofut vízzel elturmixoltam, és sok-sok fokhagymával ízesítettem. Ez lett az öntet. Egy salátával kiváló vacsora. 🙂 

Ezeket olvastad már?

Málnamisu :-)

Fannusunk odavan a málnáért, szederért, áfonyáért, eperért, bár, a többi gyümölcs is a sárgabarack kivételével nagy kedvence. 🙂 Az édességet...

Csicsókás babfasírt

Pár hete kiújult a csicsókamániám, és tessék, szombaton barátainktól kaptunk kertjükből csicsókát. 🙂 Ez a fasírt még a múlt héten...

Vegán mozzarella

A mozzarella sajt nagy kedvecem volt régebben, most egy facebook bejegyzés alapján elkészítettem a vegán verzióját: Hozzávalók: 240 g cukormentes...