magdireceptek

Magokkal szórt, sütőtökös röszti

Tegnapról maradt póréhagymás-sütőtökös krumplipürénk, így ma ebből készítettem rösztit, amelyet fokhagymás tofutejföllel fogyasztunk majd.
Hozzávalók

Kb. 6 szem főtt krumpli
1 szelet sült sütőtök
4-5 ek. teljes kiőrlésű liszt
2 ek. lenmagpehely, vízbe áztatva
só, borspótló
szezámmag, lenmag, aprított tökmag
1 fej vöröshagyma.

Elkészítés

A krumplit meghámoztam, felkockáztam és sós vízben megfőztem, majd a levét leszűrtem, eközben a sütőtököt megsütöttem, és héját leszedve a krumplihoz adtam, majd összetörtem. A hagymát vízen megpároltam, és a krumplihoz öntöttem. A lenmagpelyhet beáztattam, amikor „nyálkás” lett, azt is a krumplihoz öntöttem. A masszába kevertem a lisztet, majd borspótlóval és sóval ízesítettem. Ekkor szórtam bele a magokat. Lisztezett gyúródeszkán kinyújtottam, háromszögeket szaggattam, és olajjal kikent tepsibe tettem. Füstölt tofut vízzel elturmixoltam, és sok-sok fokhagymával ízesítettem. Ez lett az öntet. Egy salátával kiváló vacsora. 🙂 

Ezeket olvastad már?

Trikolor bagett

vega_pokemontrainer4000

Ez a bagett teljes mértékben Nagy Zsuzsa receptje, aki a szakácskönyvekben volt szerző-és szerkesztőtársam. Mivel mára éppen aktuális, felteszem a...

Pizzacsíkok

vega_pokemontrainer4000

Egy újabb pizzatészta és feltét recept következik. Hozzávalók: 50 dkg liszt (fele finomliszt, fele teljes őrlésű liszt)2,5 dkg élesztő3 dl...