magdireceptek

Magokkal szórt, sütőtökös röszti

Tegnapról maradt póréhagymás-sütőtökös krumplipürénk, így ma ebből készítettem rösztit, amelyet fokhagymás tofutejföllel fogyasztunk majd.
Hozzávalók

Kb. 6 szem főtt krumpli
1 szelet sült sütőtök
4-5 ek. teljes kiőrlésű liszt
2 ek. lenmagpehely, vízbe áztatva
só, borspótló
szezámmag, lenmag, aprított tökmag
1 fej vöröshagyma.

Elkészítés

A krumplit meghámoztam, felkockáztam és sós vízben megfőztem, majd a levét leszűrtem, eközben a sütőtököt megsütöttem, és héját leszedve a krumplihoz adtam, majd összetörtem. A hagymát vízen megpároltam, és a krumplihoz öntöttem. A lenmagpelyhet beáztattam, amikor „nyálkás” lett, azt is a krumplihoz öntöttem. A masszába kevertem a lisztet, majd borspótlóval és sóval ízesítettem. Ekkor szórtam bele a magokat. Lisztezett gyúródeszkán kinyújtottam, háromszögeket szaggattam, és olajjal kikent tepsibe tettem. Füstölt tofut vízzel elturmixoltam, és sok-sok fokhagymával ízesítettem. Ez lett az öntet. Egy salátával kiváló vacsora. 🙂 

Ezeket olvastad már?

Vegán rizskoch

vega_pokemontrainer4000

Ígértem, így gyorsan lefotóztuk és feltesszük a vegán rizskochot. Sajnos az adagokat nem nagyon mértem, de próbálom rekonstruálni:) Hozzávalók: 2...

Zabpehelypuding málnával, karoböntettel

vega_pokemontrainer4000

A mai reggelink volt ez, nagyon finom, laktató, egészséges…:-) Hozzávalók: 6 dl zabtej/szójatej10 dkg zabpehelycitromhéj2 ek. méz1 kk. kardamom1 kk....

Édes kis (mandulás-aszalt barackos) semmiség

vega_pokemontrainer4000

A múltkor bemutatott keksz után egy újabb ajánló: tej-tojásmentes, mézes keksz a 2004 Rena Kft. jóvoltából….Kicsit felturbózva. 🙂  Hozzávalók: 10...