magdireceptek

Gerslikása kókusszal és aszalt szilvával

Gersli vagy árpa
Az árpát vagy gerslit nemrég szerettük meg. Az egyik legjobb gabona, gazdag B1, B3,  B6 vitaminokban, vasban, cinkben, magnéziumban  és foszforban. Nemhiába volt régen a gladiátorok napi eledele egy marék árpakása. Érdekes, hogy Magyarországon elég drága, és kevésbé közismert. Ausztriába, Romániában is mindennapi eledel. Mi Romániában szoktuk beszerezni, nagyon olcsón (a magyar árnap kb. a harmadáért). 
Előző este be kell áztatni, mert nagyon lassan puhul.  Ma egyszerűen kb. fél óra alatt kókuszos, kukoricatejes, mézes vízben megfőztem. A végén adtam hozzá az aszalt szilvát. És került a tetejére málna is 🙂 Mivel gabona, ezt is érdemes csonthéjassal fogyasztani, hogy teljes értékű legyen.  

Ezeket olvastad már?

Beköszönés

vega_pokemontrainer4000

Kicsit hosszabbra sikeredett ez az őszi szünet, közben tél lett. A lakásfelújításunk a napokban tér véget (akkor lesz teljesen készen...

Karalábéfasírt

vega_pokemontrainer4000

Szintén gyors, nyári fasírt a gyors,nyári főzelékhez. 🙂 2 db karalábét 1 nagy répával együtt meghámoztam, felkockáztam, és megfőztem. Közben...