magdireceptek

Gazdag ünnepi gombaragu

Finom ünnepi vacsora is lehet az alábbi ragu.

Hozzávalók:

1 kg gomba (vegyesen erdei gomba /csiperke/laska – éppen, amit kapunk)
2 nagy fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 kisebb fej brokkoli
1 közepes fehérrépa
2 nagyobb sárgarépa
1 kápia paprika
himalaya só – ízlés szerint
majoranna, borsikafű, tárkony – ízlés szerint
3-4 tk. pirospaprika
2-3 ek. ételízesítő mix
2-3 ek. 4 szűz olaj 
víz
3 dl szójadresszing
2 ek. mustár
2 ek. durumliszt

Elkészítés:
A hagymákat meghámozzuk, apróra vágjuk és víz + olaj keverékén megpároljuk. A zöldségeket meghámozzuk, a brokkolit rózsáira szedjük. A gombákat alaposan megmossuk és felszeleteljük. A répát, fehérrépát kockákra/karikákra vágjuk.  A hagymás alapra beleszórjuk a répát, fehérrépát, gombát. Fűszerezzük, pirospaprikával színezzük és a mustárt hozzáadjuk. Nem öntünk még  hozzá vizet, várjuk, hogy a gomba engedje ki a levét (fedő alatt, sűrűn keverve). Amikor szükségesnek ítéljük meg, kevés vízzel hígítjuk, amelyet miután elfőtt, mindig pótlunk. A brokkolit akkor adjuk hozzá, amikor a gomba és zöldségek már félkemények. A szójatejszínt egy tálban kikeverjük a durumliszttel és amikor puhák a gomba és a zöldségek, egy szűrő segítségével hozzáadjuk a raguhoz. Összefőzzük, és még igény szerint fűszerezzük. Tésztával, rizzsel, vagy más, különleges gabonával tálaljuk. 

Ezeket olvastad már?

Zöldbab fasírt

Kaptunk ismét egy nagy adag zöldbabot, már a mélyhűtőnk is tele van vele, aminek nagyon örülünk, hiszen szeretjük. Ma azonban...

Előadás ajánló

Mostanában ritkábban írok, ennek több oka is van: egyrészt előkerültek olyan ételek az utóbbi napok főzései során, amik már szerepelnek...

A milánói revolúciója

A gyerekek nagy kedvence a milánói makaróni. Kb két hetet bírnak ki nélküle. 😀 mi már kevésbé kívánjuk, így kis...