magdireceptek

Őszi saláta

Nagyon finom, érdemes kipróbálni, megkóstolni.

Hozzávalók:

1 közepes cékla
ugyanannyi sütőtök
2 paradicsom
1/2 füstölt tofu 
1 kisebb lilahagyma
1 marék kesudió
3 ek. olívaolaj
só – ízlés szerint
1 ek. sörélesztőpehely
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A zöldségeket, hagymát, paradicsomokat és a tofut is apró kockákra vágjuk.  A diót egy zsiradék nélküli serpenyőben megpirítjuk. Az olajat kikeverjük a sóval, sörélesztőpehellyel, átnyomott fokhagymával. Tálalás előtt a salátára öntjük.

Ezeket olvastad már?

Variációk káposztára. Káposztás sztrapacska

Ismét káposzta…Lassan adagolom…:) Ezt a receptet egy kedves berceli ismerősömtől, Györgyitől tanultam. Sztrapacskát egyébként is szoktam (ritkán) készíteni, de káposztával...

Fokhagymás-szezámmagos-tofus sült répa

A világ egyik legegyszerűbb, legfinomabb és legegészségesebb körete. Érdemes elkészíteni.  Hozzávalók (2 fő részére): 4 db közepes sárgarépa15 dkg szezámmag 15...

Sült paradicsomos padlizsánsaláta

Hozzávalók: 1 kg padlizsán0,5 kg paradicsom6-7 gerezd fokhagyma1 csokor koriander1 csokor petrezselyem1 citrom leve2-3 tk.nyírfacukor (ízlés szerint)3 tk. só (ill....