magdireceptek

Vegán biscotti

Hmmmm, ehhez csak ennyit fűznék hozzá… 🙂
Régebben készült még, csak most van időm feltölteni.

Hozzávalók:

1 csésze finomliszt
0,5 csésze zabpehelyliszt
1,5 csésze mandulaliszt
1,5 bögre mandula
1 ek. foszfátmentes sütőpor
1,5 csésze nyírfacukor
3/4 csésze reszelt alma
2 ek. olaj


Elkészítés:

Előbb a száraz, majd a nedves hozzávalókat gyúrjuk össze, majd hozzáadjuk a félbe/harmadba vágott mandulákat is. Amennyiben ragadna a tészta, még lisztet adhatunk hozzá. lisztezett deszkán 4 hengert formázunk belőle, melyeket ellapítunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokon 20 percig sütjük. Majd kivesszük, felszeleteljük (1-1,5 cm-es darabokra) és még 10 percig pirítjuk. 

TIPP: ha nem fogy el rögtön, tálaljuk fedeles dobozban.

Ezeket olvastad már?

Édesköményes csicseriborsó saláta

Ez még egy régebbi salátarecept, de most van egy kis idő posztolni. Hozzávalók: 1 konzerv csicseriborsó—1 édeskömény levele, felaprítva1 ek....

Egzotikus gránátalma puding

Érdekes, egzotikus csemege, amely megszínesíti a hétköznapokat 🙂 Hozzávalók: 1/2 l gránátalmalé2,5  dl növényi tej2 ek. kókuszolaj10 dkg kukoricakeményítő4 ek....

Gesztenyés bulgur őszibarackkal

Nagyon szeretjük az őszibarackbefőttet és a gesztenyét. És tegnap egy kedves vendégünktől kaptunk egy őszibarackbefőttet 🙂 Aztán elmentem boltba, ahol...