magdireceptek

Vegán biscotti

Hmmmm, ehhez csak ennyit fűznék hozzá… 🙂
Régebben készült még, csak most van időm feltölteni.

Hozzávalók:

1 csésze finomliszt
0,5 csésze zabpehelyliszt
1,5 csésze mandulaliszt
1,5 bögre mandula
1 ek. foszfátmentes sütőpor
1,5 csésze nyírfacukor
3/4 csésze reszelt alma
2 ek. olaj


Elkészítés:

Előbb a száraz, majd a nedves hozzávalókat gyúrjuk össze, majd hozzáadjuk a félbe/harmadba vágott mandulákat is. Amennyiben ragadna a tészta, még lisztet adhatunk hozzá. lisztezett deszkán 4 hengert formázunk belőle, melyeket ellapítunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokon 20 percig sütjük. Majd kivesszük, felszeleteljük (1-1,5 cm-es darabokra) és még 10 percig pirítjuk. 

TIPP: ha nem fogy el rögtön, tálaljuk fedeles dobozban.

Ezeket olvastad már?

Pizzás táska

Ma pizzás táskát készítettem, sok-sok salátával ettük (amiben volt gyufaszál alakú retek, uborka, kaliforniai paprika és hozzá szezámöntet). Hozzávalók: 500...

Datolyás omlós keksz

Két etetés közben volt egy kis időm begépelni egy nagyon finom receptet. 🙂 Omlós csemege a téli hideg napokra.  Hozzávalók:...

Goldenblog és Az ősz ízei

Egyrészt hoztam egy fotót Az ősz ízeiből. :-). Augusztus 20-át mi (Nagy Zsuzsa, férjem és én) egy jó nagy fotózással...