magdireceptek

Vegán biscotti

Hmmmm, ehhez csak ennyit fűznék hozzá… 🙂
Régebben készült még, csak most van időm feltölteni.

Hozzávalók:

1 csésze finomliszt
0,5 csésze zabpehelyliszt
1,5 csésze mandulaliszt
1,5 bögre mandula
1 ek. foszfátmentes sütőpor
1,5 csésze nyírfacukor
3/4 csésze reszelt alma
2 ek. olaj


Elkészítés:

Előbb a száraz, majd a nedves hozzávalókat gyúrjuk össze, majd hozzáadjuk a félbe/harmadba vágott mandulákat is. Amennyiben ragadna a tészta, még lisztet adhatunk hozzá. lisztezett deszkán 4 hengert formázunk belőle, melyeket ellapítunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokon 20 percig sütjük. Majd kivesszük, felszeleteljük (1-1,5 cm-es darabokra) és még 10 percig pirítjuk. 

TIPP: ha nem fogy el rögtön, tálaljuk fedeles dobozban.

Ezeket olvastad már?

Kókuszjoghurtos pohárkrém

Magdi

A gyerekeink nagyon szeretik a gyümölcsöket, a joghurtot, de a müzlivel hadilábon állnak. A bolti cukrozott müzliket nem is adnám...

Tavaszi répasaláta

vega_pokemontrainer4000

Az utóbbi hetekben sok salátát eszünk, hiszen itt a sok tavaszi zöldség -valami már a kertből!:-) Ez a saláta  önmagában...