Nagyon finom, akár magában, akár egy tál meleg leves mellé, vagy növényi tejes gabonakávéval.
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
25 dkg teljes kiőrlésű liszt
3 dkg élesztő
só,
méz
kb. 2 dl növényi tej
—
olaj, gabonakolbász
—
szezámmag, fokhagyma, kömény, pirospaprika, só, olaj
Elkészítés:
Az élesztőt kevés mézes vízben felfuttatjuk. A liszteket, sót összekeverjük. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, majd dagasztógéppel összedagasztjuk. 1 órát pihentetjük, ez idő alatt elkészíthetjük az ebédet:), ill. keverjünk ki egyrészt gabonakolbászt annyi olajjal, amennyivel kenhetővé válik, másrészt olajat sóval, pirospaprikával, köménnyel, szezámmal, és egy gerezd áttört fokhagymával.
A tésztát két részre szedjük. Kört formájúra lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egyenletesen megkenjük az olajas gabonakolbászos masszánkkal. Majd a kört 8 egyenlő cikkre vágjuk és minden cikket kintről befele feltekerünk. A másik tésztarésszel ugyanígy járjunk el. Olajozott, lisztezett tepsibe tesszük, és megkenjük az „ízesített” olajjal. Még 20 percet pihentetjük,majd közepes lángon kb. 30 perc alatt kisütjük. Az ötletet Renáta receptje adta.:)