magdireceptek

Fűszeres, növényi sajtos, paprikás sült padlizsán

Igazi gyors nyári eledel a padlizsánrajongóknak. 

Hozzávalók:

4 közepes padlizsán
1 piros kápia paprika
1 sárga kápia paprika
1 fej fokhagyma
himalaya só – ízlés szerint
kakukkfű, borsikafű, lestyán, rozmaring – ízlés szerint
pár csepp citromlé
4 ek. kókuszzsír 
30 dkg  natúr Sojade szójajoghurt
15 dkg Violife natúr növényi sajt 

Elkészítés:

A padlizsánokat megmossuk, hosszában félbevágjuk. Mindkét felüket bevagdossuk. Megszórjuk sóval és kókuszolajjal kikent tepsibe téve  megkenjük fokhagymával, majd olvasztott kókuszzsírral és kevés citromlével meglocsoljuk. Félkészre sütjük (180 fokon, kb. 15 perc alatt). Eközben lereszeljük a sajtot, megfőzzük a köretet (most bulgur), és a felkockázott paprikákat kókuszzsírral kikent tepsibe tesszük. A padlizsánt kivesszük, paprikákat betesszük, 10 perc alatt összepirítjuk, majd a padlizsánokra halmozzuk a paprikákat, megszórjuk a fűszerekkel és a reszelt sajttal. Még 10 perc alatt összesütjük. Fokhagymás-sós joghurttal és bulgurral tálaljuk. 

Ezeket olvastad már?

Karfiolpástétom

Könnyű, finom pástétom.  Hozzávalók: 1 kis fej karfiol 1 szál közepes sárgarépa 1 közepes héjában főtt burgonya 1 fej lila...

Igyunk sokat a nagy melegben…

Erre a hétre is kánikulát jósolnak.  A mi kis tetőtéri albérletünk átváltozott szaunává, nap közben közel 40 fok is lehet,...

Nyári padlizsános sült

Hosszú idő után visszakerült hozzánk a kölcsönadott fényképezőgép!! Így ismét jelentkezünk egy finomsággal. Nagyon finom padlizsánt és paradicsomot kaptunk rokonainktól,...