magdireceptek

Fűszeres, növényi sajtos, paprikás sült padlizsán

Igazi gyors nyári eledel a padlizsánrajongóknak. 

Hozzávalók:

4 közepes padlizsán
1 piros kápia paprika
1 sárga kápia paprika
1 fej fokhagyma
himalaya só – ízlés szerint
kakukkfű, borsikafű, lestyán, rozmaring – ízlés szerint
pár csepp citromlé
4 ek. kókuszzsír 
30 dkg  natúr Sojade szójajoghurt
15 dkg Violife natúr növényi sajt 

Elkészítés:

A padlizsánokat megmossuk, hosszában félbevágjuk. Mindkét felüket bevagdossuk. Megszórjuk sóval és kókuszolajjal kikent tepsibe téve  megkenjük fokhagymával, majd olvasztott kókuszzsírral és kevés citromlével meglocsoljuk. Félkészre sütjük (180 fokon, kb. 15 perc alatt). Eközben lereszeljük a sajtot, megfőzzük a köretet (most bulgur), és a felkockázott paprikákat kókuszzsírral kikent tepsibe tesszük. A padlizsánt kivesszük, paprikákat betesszük, 10 perc alatt összepirítjuk, majd a padlizsánokra halmozzuk a paprikákat, megszórjuk a fűszerekkel és a reszelt sajttal. Még 10 perc alatt összesütjük. Fokhagymás-sós joghurttal és bulgurral tálaljuk. 

Ezeket olvastad már?

„Két-tofus” grill-lepény

Némi salátával kiegészítve könnyű nyári vacsora.  Hozzávalók a tésztához: 1/2 kg tönkölyliszt (vagy fele-fele arányban finomliszt és teljes kiőrlésű liszt)...

Kolbászos babpástétom

5 perc alatt elkészül és nagyon-nagyon finom kenyérre kenhető bástétom. 🙂 Hozzávalók: 1 konzerv fehérbab1 fej vöröshagyma2 tk. fokhagymagranulátum /2...

Almás-mézes krémes

Hozzávalók: 25 dkg liszt8 dkg méz4 dkg kókuszolaj10 dkg nyírfacukor8 dkg zabpehelyliszt1/2 tk. szódabikarbóna1 citrom héja1 marék darált mandulakb. 1...