magdireceptek

Füstölt tofus spenótos vegán nokedli, csőben sütve

A kinézete kissé bizarr, de az íze finom 🙂 

Hetek óta friss spenótra vágyom. És láss „csodát”: tegnap hazafele bementem a zöldségeshez, és gyönyörű  friss spenótot árult. :)) Így gyorsan vettem is egy kilót.  Viszont nem volt kedvem hagyományosan elkészíteni, gondoltam, újítok 🙂

Tegnap este 1 kg lisztből vegán nokedlit készítettem, fele-fele finomliszt és zabpehelyliszt felhasználásával, illetve a biztonság kedvéért tettem bele vízben áztatott lenmagpelyhet is, és persze sót, vizet, búzakorpát, kb. egy marékkal.  A spenótot megmostam, leszedtem a szárát, és feltettem kis vízzel, olajjal főni, majd amikor félkészre puhult, dobtam bele elég sok fokhagymát, majd kukoricatejből és lisztből habarást készítettem, belekevertem, és miután kicsit összefőtt, lezártam. Ezt követően összekevertem a nokedlivel. Kiolajoztam egy tepsit, tettem bele spenótos nokedlit, majd turmixolt füstölt tofut, olajat, és egy újabb réteget mindenből. Összesütöttem. 

Ezeket olvastad már?

Fenyőmag pesto-s tönköly penne

Nagyon gyorsan készül és igen finom, tápláló. És egészséges is. 🙂 Hozzávalók: 10 dkg friss bazsalikomlevél6  dkg fenyőmag2 dl 100...

Nyári mediterrán party-falatok :-)

Megmaradt 2 db főtt krumplink (tegnap este krumplis-„túrós” fánkot készítettem, sajnos fotó nem készült, mert nagyon éhesek voltunk), ill. tofus-aszalt...

Medvehagymás-lenmagos pogácsa

Eddig bírtuk medvehagyma nélkül. Még nem a fagyasztóból szedtem elő egy adagot, hanem frissen kaptuk ajándékba! Nem volt mit tenni,...