magdireceptek

Füstölt tofus spenótos vegán nokedli, csőben sütve

A kinézete kissé bizarr, de az íze finom 🙂 

Hetek óta friss spenótra vágyom. És láss „csodát”: tegnap hazafele bementem a zöldségeshez, és gyönyörű  friss spenótot árult. :)) Így gyorsan vettem is egy kilót.  Viszont nem volt kedvem hagyományosan elkészíteni, gondoltam, újítok 🙂

Tegnap este 1 kg lisztből vegán nokedlit készítettem, fele-fele finomliszt és zabpehelyliszt felhasználásával, illetve a biztonság kedvéért tettem bele vízben áztatott lenmagpelyhet is, és persze sót, vizet, búzakorpát, kb. egy marékkal.  A spenótot megmostam, leszedtem a szárát, és feltettem kis vízzel, olajjal főni, majd amikor félkészre puhult, dobtam bele elég sok fokhagymát, majd kukoricatejből és lisztből habarást készítettem, belekevertem, és miután kicsit összefőtt, lezártam. Ezt követően összekevertem a nokedlivel. Kiolajoztam egy tepsit, tettem bele spenótos nokedlit, majd turmixolt füstölt tofut, olajat, és egy újabb réteget mindenből. Összesütöttem. 

Ezeket olvastad már?

Magokkal szórt, sütőtökös röszti

Tegnapról maradt póréhagymás-sütőtökös krumplipürénk, így ma ebből készítettem rösztit, amelyet fokhagymás tofutejföllel fogyasztunk majd. Hozzávalók Kb. 6 szem főtt krumpli1...

Lengyelországból hazatérve…

Itt laktunk…:) Az elmúlt héten gyönyörű napokat töltöttünk férjemmel, sógornőmmel és sógorommal, ill. férjem unokatestvéreivel Lengyelországban. Sokat kirándultunk a Magas...