magdireceptek

Itt a tavasz (ízei) :-)

Tegnap kaptuk meg A tavasz ízei szakácskönyvet. 🙂 Nem felejtkezem el a születésnapi játék résztvevőiről, jövő hét hétfőn csomagolom és postázom nekik a nyereményüket. :-)Aki szeretné bevezető, 1500 Ft-os áron megrendelni, írjon e-mailt (boltokban 1700 Ft-tól kapható): magdolna.reisinger@gmail.com.

Egy kis ízelítő a bevezetőnkből:


Végre megérkezett a tavasz! A hosszúnak tűnő téli hónapok után nem csupán az egyre melegebb és hosszabb napok jelzik a tavasz beköszöntét, hanem a friss zöldségek, saláták és a korai gyümölcsök megjelenése is. A természet megújulásával szervezetünket is felfrissíthetjük sok tápanyaggal. Új, izgalmas ízekkel válthatjuk ki a tél kissé monoton étrendjét, megszabadulhatunk a téli hónapok alatt felhalmozódott salakanyagoktól és mérgektől.
A kötet szerkesztői szeretnének segíteni abban, hogy az egészséges táplálkozásra fogékonyak idén tavasszal új ételekkel lephessék meg családjukat. A könyv receptjeit – csakúgy, mint A tél ízei kötetünkben – a vegán táplálkozás elvei alapján készítettük el, azaz 100%-ban növényi eredetű alapanyagokat használtunk fel. Mivel olvasóink tetszését elnyerte, megtartottuk az előző rész fejezeteit: a reggelire szánt édes, gyümölcsös gabonaételeket, a kenyérféléket, a kenyérre kenhető ízletes pástétomokat és a feltéteket tavaszi gyümölcsök és zöldségek felhasználásával készítettük el, a receptekbe beépítettünk több, kevésbé ismert magyar alapanyagot is. A leveseket és főételeket tartalmazó fejezeteink is számos érdekességet tartogatnak az újításra nyitott háziasszonyok számára. Édességeink pedig várhatóan az egész család kedvencei lesznek.
A receptekben megjelölt mennyiségek 4 főre szólnak. (Ahol nem, ott jeleztük.)
Reméljük, receptjeinkkel színesebbé, gazdagabbá és egészségesebbé alakíthatják az egész család étrendjét! Kellemes főzést kívánunk!

Ezeket olvastad már?

Tofuburger

Hamburgert ettünk volna, de nem volt időm bucit is sütni, így most egy császárzsemlébe rejtettük a finom tofuból készült fasírtot,...

Szőlős pite

Romlásnak indult a szőlő, ill. a főzelék és fasírt után tegnap estére jól esett volna valami édes 🙂 Így gyors,...