magdireceptek

Friss spenót, grillezett metélőhagymás tofuval és tepsis újburgonyával

A spenót nagy kedvencünk, szoktam mélyhűtőbe is eltenni, de most itt van a friss, pláne, hogy Békés megyéből érkezett hétvégén, finom, házi. 🙂

Megmostam a spenótleveleket, majd kevés vízben és olajban, sóval és fokhagymával ízesítve megfőztem, szórtam bele kukoricatejport is. Másik edényben kevés teljes kiőrlésű lisztet pirítottam, majd beleöntöttem a spenótba, kevés olajjal, és összebotmixereztem, jó krémesre. Még egy kis vízzel hígítottam.

A krumplit megmostam, és héjastul, nyersen betettem olajozott tepsibe, köménnyel, sóval megszórtam, és kisütöttem.

A tofut feldaraboltam nagyobb szeletekre, majd kevés olajon grillre állított sütőbe tettem, forgattam, sóztam és kivettem.
És mindent megettünk 🙂 Kevés szezámmagot szórtunk rá, mert szeretjük és szükségünk van a kálciumra 🙂 
Holnapra tofus-spenótos tészta készült, erről majd később 🙂

Ezeket olvastad már?

Csicsókás fokhagymakrémleves

Igazi betegség-űző leves. Hozzávalók: Hozzávalók: 4 db közepes csicsóka 2 fej fokhagyma 1 kisebb vöröshagyma 10 dkg kesudió víz (amennyit...

Téli saláta

Hasonló recept és fotó található A tél ízei szakácskönyvben is:) Sajnos a megfázás és felfázás tünetei jelentkeznek nálam. Így ma...

Gyermekkorom kedvenc főzeléke…

…a sárgarépa főzelék. Kicsit másképp 🙂 Hozzávalók:  1 kg sárgarépa1 csokor petrezselyem1 kisebb vöröshagyma4-5 gerezd fokhagymaolajvízsó, köménymag, Ataisz borspótló2 dl...