magdireceptek

Friss spenót, grillezett metélőhagymás tofuval és tepsis újburgonyával

A spenót nagy kedvencünk, szoktam mélyhűtőbe is eltenni, de most itt van a friss, pláne, hogy Békés megyéből érkezett hétvégén, finom, házi. 🙂

Megmostam a spenótleveleket, majd kevés vízben és olajban, sóval és fokhagymával ízesítve megfőztem, szórtam bele kukoricatejport is. Másik edényben kevés teljes kiőrlésű lisztet pirítottam, majd beleöntöttem a spenótba, kevés olajjal, és összebotmixereztem, jó krémesre. Még egy kis vízzel hígítottam.

A krumplit megmostam, és héjastul, nyersen betettem olajozott tepsibe, köménnyel, sóval megszórtam, és kisütöttem.

A tofut feldaraboltam nagyobb szeletekre, majd kevés olajon grillre állított sütőbe tettem, forgattam, sóztam és kivettem.
És mindent megettünk 🙂 Kevés szezámmagot szórtunk rá, mert szeretjük és szükségünk van a kálciumra 🙂 
Holnapra tofus-spenótos tészta készült, erről majd később 🙂

Ezeket olvastad már?

Sütőtökös téli leves

A héten valamelyik nap ezt a meleg levest ettük. Hozzávalók 2 nagyobb répa1 kisebb fehérrépa2-3 kocka sütőtök1 nagyobb karalábé1 közepes...

Vegán mákos császármorzsa

Nagy kedvenc, új köntösben 🙂 Hozzávalók: 3 ek. kukoricaliszt3 ek. zabpehelyliszt 2 ek. rétesliszt4 ek. nyírfacukor / gyümölcscukor4 ek. zabitalpor2-3 dl víz6 ek. darált mák 6 ek. olaj 1...