magdireceptek

Friss szőlőlekváros palacsinta karoböntettel

Nagyon szeretjük a szőlőt és a palacsintát is. A kettőt együtt még nem ettük, itt volt hát az ideje.:) Merthogy hét elején kaptunk nagyon finom szőlőt. Palacsinta pedig akár minden nap készülhetne nálunk. 🙂 A szőlők hirtelen romlani kezdtek, és nem volt kedvem lekvárt bontani, ezért készítettem almatölteléket is, ill. pár darabba szőlőlekvárt. A szőlőszemeket beletettem egy edénybe, és – vega gél társaságában – elkezdtem főzni, kb. 5 percet főztem csupán, és késznek nyilvánítottam. Nagyon finom volt, darabos, elég édes (cukor nélkül is:) stb.
A karoböntethez 4-5 evőkanálnyi karobot elkevertem 2 ek. mézzel, folyékony Hulala tejszínnel (ezt nem mértem, amennyit felvett a karob). Krémes állagú öntet lett belőle. Ezzel csurgattuk le, az almás és a szilvás palacsintákat is.
A palacsintatésztáról itt írtam. 

Ezeket olvastad már?

Vegán kakaós (karobos) piskóta

vega_pokemontrainer4000

Gyors, finom süti, ami sokszor kihúzott már a pácból. 🙂 Hozzávalók: 35 dkg liszt (lehet harmada teljesőrlésű vagy tönköly)1 csomag...

Érik a spenót a kertben!

vega_pokemontrainer4000

  Szedtünk egy nagy tál spenótot a kertben, így tegnap reggelire zöldturmixot ittunk.  Hozzávalók: 1 tál spenót 2 banán  1...

Nyár eleji teljes őrlésű rétes

vega_pokemontrainer4000

Folytatódik a Tante Fanny sorozat 🙂 Ma reszelt zöldséglevest ettünk, és utána készítettem ezt a káposztás-répás rétest, amely nagyon gyorsan...