magdireceptek

Friss szőlőlekváros palacsinta karoböntettel

Nagyon szeretjük a szőlőt és a palacsintát is. A kettőt együtt még nem ettük, itt volt hát az ideje.:) Merthogy hét elején kaptunk nagyon finom szőlőt. Palacsinta pedig akár minden nap készülhetne nálunk. 🙂 A szőlők hirtelen romlani kezdtek, és nem volt kedvem lekvárt bontani, ezért készítettem almatölteléket is, ill. pár darabba szőlőlekvárt. A szőlőszemeket beletettem egy edénybe, és – vega gél társaságában – elkezdtem főzni, kb. 5 percet főztem csupán, és késznek nyilvánítottam. Nagyon finom volt, darabos, elég édes (cukor nélkül is:) stb.
A karoböntethez 4-5 evőkanálnyi karobot elkevertem 2 ek. mézzel, folyékony Hulala tejszínnel (ezt nem mértem, amennyit felvett a karob). Krémes állagú öntet lett belőle. Ezzel csurgattuk le, az almás és a szilvás palacsintákat is.
A palacsintatésztáról itt írtam. 

Ezeket olvastad már?

Vegán muffin

Finom, gyors-egyszerű és laktató édesség. Hozzávalók – 9 db muffinhoz: 25 dkg liszt (fele teljes kiőrlésű, fele finomliszt)8 dkg nyírfacukor6...

Vegán linzer 2.

Tegnap Nóránál olvasgattam és bukkantam rá erre a receptre, melyet kisebb módosításokat követően hamar el is készítettem 🙂 Sütéssel együtt...

Kókuszkrémes, datolyaszószos köles

Nagyon finom, harmonikus és tápláló reggeli,  jól előkészítve pikk-pakk, elkészül. (Én a kölest tegnap késő este kifőztem, a Raffaello-masszából még...