magdireceptek

Spenótos-csicseriborsós, növényi sajtos polenta

Ez a finomság uzsonnára készült, mert Fanni nagyon szereti a kukoricadarát, a spenótot és a csicserit is. Így most egyszerre fogyaszthatta mindezt. 🙂

Hozzávalók:

4 dl víz
2 dl kukoricadara
só, bio levespor és ételízesítő – ízlés szerint
10 dkg Violife mozarellás növényi sajt

1 csomag spenót
2 dl Sojade szójadresszing
só,
3 gerezd fokhagyma

5 dkg csicseriborsó

Elkészítés:

A vizet és az ételízesítőt feltesszük főni. Amikor forr, beleöntjük a kukoricadarát. Sűrű keverések között készre főzzük, majd belereszeljük a növényi sajtot. Egy tálcára kisimítjuk, és hagyjuk kihűlni, megkeményedni.
A spenótot a hagyományos módon elkészítjük (a lisztet megpirítjuk, majd hozzáadjuk a spenótot, a növényi tejszínt, sót, és a fokhagymát. Egy botmixerrel összeturmixoljuk, majd készre főzzük. A csicserit előző este beáztatjuk, majd sós vízben kifőzzük. Leszűrjük. 
Egy tepsit kiolajozunk, majd pogácsaszaggató segítségével beleszaggatjuk a tálcán kihűlt megfőtt kukoricadarát, mindegyik korongra halmozunk a spenótbol, rátesszük a csicserit és 180 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük 

Ezeket olvastad már?

Finomfőzelék – kicsit másképp

A pénteki finomfőzelék azért is volt más, mert friss, új (békés megyei) borsóból és répából készült, illetve kukoricatejjel habartam, a...

Kókusztejes nektarinleves

Extra finom leves a nagy melegben. Hozzávalók: 4 szem nektarin800 ml kókusztej 10 dkg juharszirup / méz1 ek. kókuszolaj —puffasztott barnarizs Elkészítés: A...

LÉT-REFORM bio tönkölykekszek

Újabb terméket szeretnék ajánlani. Ez az egyik kedvenc csemegém a sós, élesztő nélküli keksz, hasonlót én is szoktam itthon készíteni.  Mindegyik...