magdireceptek

Fóliában sült kókuszolajos-fűszeres kukorica

Amíg még lehet, fogyasszunk kukoricát is. Nálunk még nagyon szépeket lehet kapni a közeli piacon, egyik nap férjem lepett meg vele, így alufóliában sült, fűszeres-kókuszolajos kukoricát készítettem. 

Hozzávalók:

6 cső kukorica
6-8 tk. kókuszzsír
1-1 arányban, ízlés szerint kakukkfű, fokhagymagranulátum, borspótló (vagy borsikafű)
2-3 tk. Himalaya só

Elkészítés:

A kukoricákat megmossuk, megtisztítjuk és a csövek végeit levágjuk. Egy tálban a kókuszzsírt összekeverjük a sóval, kakukkfűvel, borspótlóval, fokhagymaporral, és bekenjük a kukoricákat – alufóliára fektetve – kb. 1-1,5 teáskanálnyi „fűszerzsírral”. Feltekerjük az alufóliákat, és 250 fokon 1 óra alatt kisütjük. Félidőben forgassuk a kukoricákat. Illatos, omlós, finom kukoricát kapunk így is. 🙂
TIPP: a hozzánk hasonló nagyon elvetemültek süthetnek hozzá lilahagymát (kókuszolajjal kikent tepsibe egy lilahagymát karikázzunk fel és 150 fokon süssük ki), sőt, meg is locsolhatják fokhagymás-növényi tejföllel, akár a lángost .

Ezeket olvastad már?

Őszi zöldséges-káposztás magvas minipizzák

vega_pokemontrainer4000

Ismét egy tésztaétel. A látszat ellenére nem csak tésztás ételeket eszünk :), de amiket mostanában főzök (tökfőzelék, lecsó, karalábéleves, sütőtökleves,...

Édes-savanyú mártás – házilag

vega_pokemontrainer4000

Sokkal finomabb és egészségesebb, illetve olcsóbb is mint a bolti mártás. Onnan jött az ötlet, hogy elkészítem, hogy kaptunk egy...

Mákos-eperszószos vegán nudli

vega_pokemontrainer4000

Ez volt a mai reggelink. Hozzávalók: 1 kg krumpli30 dkg liszt3 ek.100% extra szűz olivaolaj 2 ek. lenmagpehely—kb. 0,5 kg mákkb....