magdireceptek

Fóliában sült kókuszolajos-fűszeres kukorica

Amíg még lehet, fogyasszunk kukoricát is. Nálunk még nagyon szépeket lehet kapni a közeli piacon, egyik nap férjem lepett meg vele, így alufóliában sült, fűszeres-kókuszolajos kukoricát készítettem. 

Hozzávalók:

6 cső kukorica
6-8 tk. kókuszzsír
1-1 arányban, ízlés szerint kakukkfű, fokhagymagranulátum, borspótló (vagy borsikafű)
2-3 tk. Himalaya só

Elkészítés:

A kukoricákat megmossuk, megtisztítjuk és a csövek végeit levágjuk. Egy tálban a kókuszzsírt összekeverjük a sóval, kakukkfűvel, borspótlóval, fokhagymaporral, és bekenjük a kukoricákat – alufóliára fektetve – kb. 1-1,5 teáskanálnyi „fűszerzsírral”. Feltekerjük az alufóliákat, és 250 fokon 1 óra alatt kisütjük. Félidőben forgassuk a kukoricákat. Illatos, omlós, finom kukoricát kapunk így is. 🙂
TIPP: a hozzánk hasonló nagyon elvetemültek süthetnek hozzá lilahagymát (kókuszolajjal kikent tepsibe egy lilahagymát karikázzunk fel és 150 fokon süssük ki), sőt, meg is locsolhatják fokhagymás-növényi tejföllel, akár a lángost .

Ezeket olvastad már?

Karobos brownie (vegán)

Újabb gyors, vendégváró sütemény receptjét hoztam el nektek, amit érdemes kipróbálni.  Hozzávalók:                    1 csésze finomliszt        ...

Müzliszelet

Nagyon finom, és egészséges csemege. Ez egy alaprecept, legközelebb banánchips is kerül bele pl.  Hozzávalók: 17 dkg kókuszolaj15 dkg méz16...

Mogyoró-öntetes saláta

Hozzávalók: 50 dkg káposzta 2 nagyobb sárgarépa 2 marék földimogyoró 1 fej lilahagyma Az öntethez: A mogyoróöntethez: 5 dkg sós mogyoróvaj (krémes,...