magdireceptek

Finomfőzelék – kicsit másképp

A pénteki finomfőzelék azért is volt más, mert friss, új (békés megyei) borsóból és répából készült, illetve kukoricatejjel habartam, a harmadik érdekesség pedig, hogy borsóval is sűrítettem. Leírom szép sorjában:

Hozzávalók:

1/2 kg borsó
4 zsenge sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 kisebb csokor petrezselyem
2 ek. 100%-os extra szűz olívaolaj 
kb. 1 l kukoricatej
2 ek. liszt
, köménymag – ízlés szerint

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát kevés vízen megpároljuk. Erre rádobjuk a borsót és a felkockázott répát. Kevés kukoricatejjel felöntjük és sóval és köménnyel ízesítve puhára pároljuk. Ekkor kiveszünk egy kevés borsót, és a maradék kukoricatejjel és kevés liszttel összeturmixoljuk. Ezt öntjük a főzelékhez. Összerottyantyuk, majd petrezselymet szórunk bele és frissen fogyaszthatjuk is. 🙂

Ezeket olvastad már?

Babonézes céklasaláta

vega_pokemontrainer4000

Mai nap hagymás törtkrumplit ettünk rántott zellerrel és karalábéval. Ehhez készítettem ezt a gyors, finom és egészséges salátát.  Hozzávalók: 1...

Babonézes répasaláta

Magdi

Egyszerű, de mégis érdekes salátarecept. Hozzávalók: 30 dkg főtt fehérbab 1/2 tk. só 1/2 tk. mustár ízlés szerint citromlé 1-1,5...

Tökfasírt (sóskával és burgonyapürével)

vega_pokemontrainer4000

Rengeteg főzőtököt kaptunk/szedtünk, és mivel az óriási hűtőládánk lassan megtelik a borsóval, meggyel, cseresznyével, nehezen tudom majd bepréselni. Ezért most...