magdireceptek

Félúton a paradicsomleves és a gazpacho között

Rendkívül finom leves, a még hűvös tavaszi esték valamelyikére. Ma ezzel várom haza a férjemet, aki ezekben a percekben érkezik meg. 🙂

Hozzávalók:

1 doboz olasz (egész)paradicsom konzerv ( 0,5 l)
3-4 dl víz 
2 szelet száraz kenyér
2 ek. olívaolaj 
8 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 csokor újhagyma
1 reszelt sárgarépa
1/2 reszelt zellergumó
bazsalikom, himalaya só – ízlés szerint
aranybarna nádcukor – ízlés szerint
1 csokor petrezselyem

2 szelet pirítós kenyér, pesto

Elkészítés:

Az olívaolaj és ugyanannyi víz keverékén megpároljuk a karikára vágott hagymát és az egész fokhagymákat, a megpucolt és lereszelt sárgarépát, zellert, majd ráöntjük az apró kockákra vágott paradicsomot, felöntjük vízzel, sózzuk, majd 2-3 perc főzést követően hozzáadjuk  a -gyermekünk által – kis kockára  tépkedett kenyeret, és még teszünk hozzá vizet. Kb. 15-20 percig főzzük, hogy a kenyér jó pépessé főjön. Egy perccel a főzés vége előtt beletesszük a bazsalikomot.  Ha szükséges, hígítsuk még vízzel.  Alaposan összeturmixoljuk, majd pestós pirítóssal és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Ezeket olvastad már?

Vegán rácsos

vega_pokemontrainer4000

Olyan egyszerű, hogy tegnap kb. 10 perc alatt összekészítettem és 20 perc alatt kisült. És nagyon-nagyon finom is. Hozzávalók: 25...

Sütőtökös kenyér

vega_pokemontrainer4000

Most mindenbe sütőtököt csempészek (levesbe, fasírtba, főételbe, süteménybe, és most kenyérbe is:). Mert most kaptunk sokat, amit ennünk kell. Az...