magdireceptek

Egzotikus gránátalma puding

Érdekes, egzotikus csemege, amely megszínesíti a hétköznapokat 🙂


Hozzávalók:

1/2 l gránátalmalé
2,5  dl növényi tej
2 ek. kókuszolaj
10 dkg kukoricakeményítő
4 ek. nyírfacukor

Tálaláshoz:

1 gránátalma
kókuszchips

Elkészítés: 

A gránátalmalevet és a tejet feltesszük főni. Előtte 4 evőkanálnyit kiveszünk a tejből, és abban elkeverjük a kukoricakeményítőt és a kókuszzsírt. Amikor forr a puding alapja, akkor hozzáadjuk ezt a keveréket. Keverés mellett csomómentesre főzzük, a nyírfacukrot a végén adjuk hozzá. 
Friss gránátalmával és kókuszchips-szel tálaljuk. 

Ezeket olvastad már?

Narancsos linzer (alaprecept)

A recept siccikétől származik, itt-ott módosítottam rajta.  Hozzávalók: 20 dkg teljes kiőrlésű liszt20 dkg finomliszt25 dkg kókuszolaj10 dkg cukor1 narancs...

Spárgakrémleves

Szeretjük a spárgát. Sajnos mivel fás volt, és sokat ki kellett vágni belőle, nem mutatott jól; levest készítettem.   Megpároltam...

Betegség és programajánló

Ma pesto-s tésztával töltött gomba lett volna az ebéd (mivel tegnap kaptam 200Ft/kg-ért gyönyörű gombát, ill. még pesto is maradt),...