magdireceptek

Egészséges „habzsi-dőzsi” :)

A mai banánt egy kicsit felturbóztam. 🙂

Hozzávalók – 4 személyre

4 db banán

10 dkg zabpehely,
 kókuszreszelék
2 ek. méz
2 dl kókusztej
citromhéj

Hulala növényi tejszín
2 ek. karobpor
méz
víz
pirított dió

Elkészítés

A zabpelyhet forrásban lévő vízbe tesszük, és kókusszal, citromhéjjal, mézzel ízesítjük. A banánokat félbevágjuk, megtöltjük ezzel a töltelékkel, majd befedjük. A tetejére felvert tejszínt teszünk, karobot csurgatunk, és a pirított dióval megszórjuk. Veszélyes édesség 🙂 

Ezeket olvastad már?

Kesudiós-zabpelyhes-tofus fasírozott

Ma zöldbabfőzelék mellé ezt a fasírtot ettük. Hozzávalók: 20 dkg zabpehelyvíz 1 marék kesudió5 dkg metélőhagymás tofu 1 csokor petrezselyem1 tk....

Mandulás-szilvás-meggyes „pitetorta”

Finom és egészséges csemege, nővérkém névnapjára készítettem tegnap. Kb. 15 perc alatt előkészíthető. 🙂 Hozzávalók: 50 dkg finomliszt 1 ek....

Kókusztej

Jelenleg ez a legfinomabb és leggyorsabb, ill. talán legolcsóbb tej, ami itthon készül nálunk. Alaprecept, csak eddig nem használtam hozzá...