magdireceptek

Édes kis semmiség: karobos vegán piskóta pudinggal

Vegán cseresznyés-diós-karobos piskóta karamellöntettel. Ez lesz a mai desszertünk, amely tegnap este készült el.

Hozzávalók – a piskótához:

20 dkg teljes kiőrlésű liszt
5 dkg finomliszt
10 dkg nyírfacukor
6 ek. olaj
1 késhegynyi Arm& Hammer szóda
2,5 dl kukoricatej
1 ek. karobpor
 —
1 kis üveg cseresznye
1 marék dió

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összeöntjük és alaposan kikeverjük. Olajozott, lisztezett tepsibe öntjük, majd megszórjuk cseresznyével és apróra vágott dióval. Közepes lángon sütjük, kb. 30-40 percig, a végén lejjebb vesszük a lángot. Kitűnő piskóta lesz, tojás nélkül!
A karamellöntethez 1:1 arányban karamellpudingot és vaníliapudingot főztem növényi tejjel, a végén tettem hozzá 1-2 ek. szójajoghurtot is. 

Ezeket olvastad már?

Vegán stollen

Magdi

Nálam ez az egyik abszolút favorit sütemény, így, év vége tájékán. Próbáljátok ki ti is! Hozzávalók:  50 dkg liszt  3...

Epertorta

vega_pokemontrainer4000

Anyósom születésnapjára készítettem ezt a meglepetés tortát. Mivel kedvence az eper, 1 kg epret varázsoltam bele :-). Nem egészen olyan...