magdireceptek

Édes kis semmiség: karobos vegán piskóta pudinggal

Vegán cseresznyés-diós-karobos piskóta karamellöntettel. Ez lesz a mai desszertünk, amely tegnap este készült el.

Hozzávalók – a piskótához:

20 dkg teljes kiőrlésű liszt
5 dkg finomliszt
10 dkg nyírfacukor
6 ek. olaj
1 késhegynyi Arm& Hammer szóda
2,5 dl kukoricatej
1 ek. karobpor
 —
1 kis üveg cseresznye
1 marék dió

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összeöntjük és alaposan kikeverjük. Olajozott, lisztezett tepsibe öntjük, majd megszórjuk cseresznyével és apróra vágott dióval. Közepes lángon sütjük, kb. 30-40 percig, a végén lejjebb vesszük a lángot. Kitűnő piskóta lesz, tojás nélkül!
A karamellöntethez 1:1 arányban karamellpudingot és vaníliapudingot főztem növényi tejjel, a végén tettem hozzá 1-2 ek. szójajoghurtot is. 

Ezeket olvastad már?

Almás pite (vegán)

Folytatódjon a Mit süssek húsvétra? sorozat. Most egy tojás és margarin, fehér cukor nélküli almás pite receptet hoztam.  Hozzávalók: 30...

Almás-fahéjas koszorú

Igazi téli csemege…így, „tavasszal” 😀 Hozzávalók: 1 bögre citrom-lime-os Alpro szójajoghurt1 bögre liszt1 bögre eritrit1 bögre reszelt alma1/3 bögre hidegen...