magdireceptek

Bean burrito

Nagyon szeretjük ezt az ételt, mert rendkívül gyors (ha jól előkészítjük:), és nagyon finom. Eddig mindenkinek ízlett, amit az mutat a legjobban, hogy nagyon gyorsan elfogy:) És mivel vegánok vagyunk, így az eredeti mexikói recept egy kissé változott 🙂 


Hozzávalók – a tortilla-hoz:


2,5 dl liszt – ebből 1 dl teljes kiőrlésű liszt, 0,5 dl rozsliszt és 1 dl finomliszt,
1 dl víz,
só.


Tortilla elkészítése:

Összekeverjük a tészta alapanyagait, rugalmas tésztát kapunk. A végén beolajozzuk a kezünket, és átgyúrjuk még a tésztát, majd egy folpack-ba csomagolva hagyjuk fél órát pihenni (ez idő alatt elkészítjük a tölteléket). 
Ezután 6 darabra szedjük, és mindegyik darabot folyamatosan lisztezve nagyon vékonyra, kör alakúra kinyújtjuk, és száraz teflonos palacsintasütőben kisütjük. Nyugodtan mélyhűtőbe tehetjük, miután kivesszük, gyorsan dolgozhatunk vele, és úgy is nagyon finom lesz. 
Ma elővettem a mirelit tortillákat, és az alábbi tölteléket készítettem hozzá:



Hozzávalók – a töltelékhez: 


1 fej hagyma, 
2 Kidney babkonzerv, 
1/2 pritaminpaprika, 
1/2 üveg savanyú uborka, 
1/2 füstölt tofu.


Elkészítés: 


Egy fej hagymát vízen megpároltam, erre tettem rá a két kidney babkonzervet, fél apró kockára felvágott pritaminpaprikát és fél üveg szintén kockára vágott savanyú uborkát. Egy kevés erős paprikát (már friss, hazai, Békés megyei fóliából érkezett kedves rokonainkkal együtt a hétvégén:), sót,  ill. növényi tejszínt (most Joya volt itthon) és kevés teljes kiőrlésű lisztet. Amikor besűrűsödött, lezártam, megtöltöttem a tortillákat, olajozott tepsibe tettem, és kevés növényi tejszínnel és szezámmaggal megszórtam, összesütöttem. A sütést leszámítva ma kb. 10 perc munka volt vele 🙂 Uborkasalátával ettük (az is friss, hazai:)

Ezeket olvastad már?

Zöldbab-ragu gluténmentes tésztával

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók: 50 dkg zöldbab2 ek. olívaolaj1 paprika1 paradicsom2 ek. paprikakrém1 dl szójadresszinghimalaya só, pirospaprikabio levespor és ételízesítő2 ek. kukoricakeményítő2 ek...

Nyitott Szemmel Magazin receptoldala…:)

vega_pokemontrainer4000

A Nyitott Szemmel Magazin szeptemberi számában olvashatók ismét receptjeim. 🙂 Íme (ha valamelyik nem olvasható jól, akkor klikk a képre:)

Vegán rizskoch

vega_pokemontrainer4000

Ígértem, így gyorsan lefotóztuk és feltesszük a vegán rizskochot. Sajnos az adagokat nem nagyon mértem, de próbálom rekonstruálni:) Hozzávalók: 2...