magdireceptek

Szupergyors vegán mandulakeksz

Igazi téli csemege, ha már unjuk a mézeskalácsot. Ráadásul gluténmentes is, mivel a mandulalisztet nagyon szeretem, ezzel készítettem.

Hozzávalók:

2 csésze mandulaliszt

1/2 tk. szódabikarbóna

1/4 tk. só

120 gr mandula/kesudió/dióvaj

2 ek. kókuszzsír

1/2 cs barnacukor

2 ek. méz

4 ek. vaníliás mandulatej

20 dkg héj nélküli mandula

1/2 doboz (10 dkg) növényi mascarpone

Elkészítés: A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban. Egy lábasban a nedves hozzávalókat (mandulavaj, kókuszzsír, méz, mandulatej) kis lángon összeolvasztjuk. Összegyúrjuk a két tál tartalmát és kisebb gombócokat formázunk, kilapítjuk és csillagokat formálunk. Sütőpapírral, fedett tepsibe sorakoztatjuk és 180 fokon kb 7 percig sütjük. Ne pirítsuk túl.

A mandulakrémhez az előzetesen 1 éjszakára beáztatott mandulákat aprítógépbe tesszük és kb. 10 percig aprítjuk. Persze, közben sokszor pihentessük a gépet. Akkor jó, amikor jó krémes állagú masszát kapunk. Vaníliás cukorral ízesítjük. Sőt, én most tettem bele egy kevés növényi mascarpone-t is.

A kihűlt kekszeket megkenjük és tálaljuk.

Ezeket olvastad már?

Mákos-körtés-karobos árpa

Finom reggeli csemege. 🙂 Hozzávalók: 25 dkg árpakb.1/2 l kukoricatej 2-3 ek. nyírfacukor 1 tk.vaníliapor1 citrom héja1 bögre darált mák2...

Vegán hajdinafasírt

Nagyon finom, amikor épp nem önmagában, kenyérrel és salátával ettük, akkor itthon készített tortillába tettük grillezett tofuval és cukkinivel, paradicsommal. ...